Tuorein sisältö

Moon Knight 1-6: pumpattava krokotiili

04.05.2022 klo 21.00 | Luettu: 2087 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
Gods and Monsters


Levitetyistä legoista syntyy kolmipyöräinen sinipunavihreä auto, ja vain joka toinen pala jää yli.

Paha pappi vapauttaa pahan jumalan salakerhon pyramidissa, mutta sankaritar vapauttaa pulujumalan, joten Moon Knightin juonihaarniska toimii taas. Jumalten standardeilla miespäähenkilö on harmoniassa paratiisissa, mutta hän mieluummin etsii sivupersoonansa ja herää henkiin. Sivupersoonan hyväksyttyään hän on sarjakuville uskollinen Deadpool, mutta huonommilla vitseillä.

Paha jumala on iso rastapäinen krokotiili, jolla on tissit ja lantiota. 3/5. Hän tuomitsee pahuuteen kykenevät sielut, mutta joustaa palvelijoiden kohdalla, joten siinä on sanoma. Huvikseen kroko paisuu Godzillaksi: sielujen syömisestä se vaikuttaisi johtuvan, ellei pulu-julle paisuisi myös. Sankarittaresta tulee egyptiläinen Wonder Woman, joten hän ja Deadpool vetävät turpiin pappia. Muista katsoa varsinainen loppuratkaisu lopputekstien keskeltä.

Sarja pääasiassa hukkasi aikaa. Kliseisyys on elämää, mutta kliseiden hutilointi niiden arvoa ymmärtämättä on ärsyttävää. Jakso 5 pelasi selkeästi sen kortin, jossa pahis vangitsee sankarin mielipalatsin valheisiin - mutta nyt vahvistuu, ettei pahis tiedä mitään koko jaksosta. Sankari koki painajaisen ollessaan kuollut, vaikka koettavana oli myös "todellisia" kuolleiden juttuja.

Vastaavasti Russian Doll -sarjan 2. kausi pisti päähenkilön pöpilään, josta hän heti karkasi. Ei ollut aikaa tai todellista syytä kysyä, onko aikamatkustaja hullu: näin heille vain tapaa käydä, eikö? Tällainen hutilointi ei pilaa vain näitä tarinoita, vaan seuraava vilpitön yritys tehdä kliseellä jotakin omaa vaikeutuu.

Maailmalla Moon Knightia on kehuttu mm. eri tyylien kokeilusta. Miksi? Vaihtelu pitää Marvel-universumin käynnissä, mutta eikö jopa olennaisinta siinä ole se, että kukin tarina tekee oman, ajatuksella rajatun juttunsa mahdollisimman hyvin?


Keskiarvo 6 jakson jälkeen ja arvosana kaudelle:


< Jakso 1-5

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Helsinki, Lahti ja L... Chisu julkaisee uutt... >

Keskustelut (3 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

04.05.2022 klo 21.19 1 tykkää tästä

Samaa mieltä, tuntui hukatulta ajalta tämän sarjan katsominen, vaikka potentiaalia olisi ollut vaikka millaiseen kieroiluun. 2/5
lainaa
Lepakkomies

05.05.2022 klo 04.59 2 tykkää tästä

Vähän liikaa nojattiin sinne mytologian puolelle. Itselle hahmo on tuttu hullumpana versiona Batmanista mutta tässä keskityttiin enimmäkseen jumaliin.
lainaa
Gari1

11.05.2022 klo 01.32

Ihmeen huono arvosana sarjalle. Itse pidin tätä taas viihdyttävimpänä ja jokseenkin kiinnostavimpana Marvel tuotoksena hetkeen. Hirveä Marvel-fatigue päällä edelleen ja tämä yritti sentään jotain hieman erilaista. Ei siis nyt mitään tajunnanräjäyttävää, mutta ainakin itse viihdyin kuuden jakson verran.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova