Tuorein sisältö

Halo 2-5: Hän on Master Chief, spartalainen. Hän ei itke, joten itken hänen puolestaan.

01.03.2024 klo 23.00 | Luettu: 643 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 5:
Aleria


Jakson nimi on Aleria. Conan - barbaarin kuolleen naisen nimi on Valeria. Jaksossa ja Conan-leffassa on hautajaisrovio.

Edellisen jakson ainoa heikkous oli Master Chiefin reteä horina, joka ei kuulostanut edes machoilulta vaan siltä, että hän tietää olevansa juonihaarniskasankari tarinassa. Huomio oli kiihkeässä kaupunkisodassa. Se jatkuu tovin. Kun Chiefin taistelutoveri lähti noutamaan kaverin ruhoa, järkeni varoitti heti, että kamun kuolema saatetaan perua, mutta sydämeni oli mukana siinä mahdollisuudessa, että toinenkin vakiohahmo saattaa kaatua.

Varsin tyydyttävästi kuolemaa ei peruta, ja urhea mutta hölmö sotilas haavoittuu aidosti. Chief ei ole reteä enää. Toimintajannujen filosofiaa kommentoidaan. En koe harrastavani sarkasmia, kun totean jakson ansaitsevan tulla lytätyksi klassikoiden varjossa. Yksi Conan-leffan upeista repliikeistä on "hän ei itke, joten itken hänen puolestaan". Sille (yhdelle repliikille) ei pärjää tämä jakso, mutta joku Dyyni: Osa kaksi (uusin arkkiviholliseni) ei ansaitse edes vastaavaa vertausta.

Conanin tyylilajissa pääasiassa juhlitaan machoilua. Vastaavasti sivuhahmo Soren saa osansa kritiikistä, mutta tositilanteessa hän teknisesti kesyttää kolme hysteeristä naista isällisen rauhallisella retoriikalla. ("Kykyni" töksäyttää "puhtaita totuuksia" ei tarkoita, että "kriitikko" / jakso tähtäisi muuhun kuin inhimillisyyteen ja tasapainoon.)

Planeetta tuhottiin. Suoran selityksen mukaan eloonjääneet yrittävät surra yksilöitä, koska koko totuus olisi liian vaativa. Edes kaverin hautajaisissa Master Chief ei virallisesti itke, vaan öyhöttää kostosta, mutta symbolisesti hän etenee kohti mainittua tavoitetta.

Pääjuonella ei ole hirmuisesti väliä nyt, mutta spartalaisten lapsuutta kommentoidaan, hyvikset ja pahikset yrittävät yhä ymmärtää oikein visiot ja maagiset megaesineet, ja pahiksillakin on perheriitoja. Jos pitäisi kahdesta sanasta valita, mytologia on "kiehtovaa" eikä "pakkopullaa".


Keskiarvo 14 jakson jälkeen:


< Jakso 2-4 --- Jakso 2-6 >

Katsottu: SkyShowtime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Mitä ihmettä, vedonl... Bruce Willisin vaimo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova