Tuorein sisältö

Vikings: Valhalla 1-6: muistattekos poijaat vieläkin sen mahtitaistelun pari tuntia sitten

23.05.2022 klo 21.30 | Luettu: 491 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
The Last Daughter of Uppsala


Suuren taistelun jälkeen himo juonitella kohti seuraavaa kasvaa, joten on hyvä muistaa nusaista, jottei sukupuutto uhkaa. Siinä olivat hitaan jakson pääpiirteet.

Karismaattinen viikinkikuningas Knuut on kesyttänyt Englannin ohella sen kuningattaren, joka tarttuu tilaisuuteen ajaa omaa politiikkaa. Vakaa ja vauras Englanti on molempien tavoite, joten romanssilta tämä melkein jo haiskahtaa. Hahmoille se on normipäivä, että Knuut aikoo käyttää vaurautta uusiin valloituksiin, mutta katsoja toivottavasti ei hyväksy historian hirveyksiä heti kun niistä pari vuotta menee.

Knuutilla on jo muija. Hänen kanssaan hieroo liittoumaa paha paksukainen, jolta Norjan kuninkaan kruunu on lipsumassa velipojalle. Englannin syrjäytetyllä poikakuninkaalla ei ole salajuonta, mutta hän haaveilee moisesta. On tässä sisältöä ainakin vartiksi.

Pulliaisten osuus Ruotsissa alustaa yhtä selkeästi uskonnollista konfliktia, mutta tuuliajolla olevat tyypit ovat vain siedettäviä lämpimikseen öyhöttäessään ja kohtalostaan hallusinoidessaan. Sadistinen fundamentalistikristitty oli uhkaavahko, mutta omien uniensa jälkeen hevipartaukko lähinnä huvittaa.

Tämä on toinen jakso peräkkäin, jossa samaa isoa voittoa kirjaimellisesti juhlitaan, ja lopetus panttaa käännettä, joka voitaisiin jo lyödä pöytään, joten tuhahdan rytmiongelmille.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Yhä oudompaa ja isom... 'Kesän setistä tulee... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova