Tuorein sisältö

Stranger Things 4-1: kausi alkaa kevyesti seitsemällä leffalla

30.05.2022 klo 22.00 | Luettu: 1723 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 1:
The Hellfire Club


Stranger Things on päättänyt kestää kauemmin kuin kaikki 80-luvun nostalgia, jonka äärelle keskimääräinen nostalgiahenkilö oikeasti palaa. Kauden viimeinen, heinäkuussa julkaistava "jakso" kestää kaksi ja puoli tuntia, ja ensimmäinenkin on elokuva. Someuskottavat fanit olivat katsoneet 4. kautta 10 tuntia jo 5 tuntia ensi-illan jälkeen, joten sarja totisesti on Netflixin lippulaiva ja identiteetti hyvässä ja pahassa.

Takauma näyttää, kuinka "hirveä voima" iskee laboratorioon, jossa tutkitaan telepaattilapsia. Se voima on Eleven. On loogista olettaa, että jakson nimi viittaa Marvelin roistoihin, jotka 80-luvulla manipuloivat Elevenin kaltaista Jean Greytä. Toivomme siis, että sarja tekee omalla tyylillään eli Marvelin sarjakuvia hillitymmin sen, minkä X-Men: Viimeinen kohtaaminen ja Dark Phoenix tekivät Marvelin sarjakuvia hillitymmin eli kritisoidusti (?).

Se Club on myös koulun roolipelikerho. Urheilu ja roolipelit rinnastetaan ajan kanssa, koska molemmissa voi koettaa pelastaa viime hetken heitolla. Seurasin Suomen tuoreinta maailmanmestaruutta sen verran, että totesin urheilun olevan yhä rappiolla: suomalaiset ulisivat tuomaripelistä kunnes he voittivat, minkä jälkeen muut ulisivat tuomaripelistä. Roolipelissä hävinnytkin osapuoli eli osuvaan tarinaan tähtäävä luolamestari juhlii inspiroivaa ihmettä voittajien kanssa. Se on kiistattomasti tervein tapa käsitellä tarpeita, jotka perit sotineelta ja raiskanneelta esi-isältäsi.

Jakso on helvetin pitkä. Tavoitteena on useimpien sankareiden nykytilanteen alustava elävöittäminen. Heitä on puolet liikaa ja lisää esitellään, mutten tyrmää tulokkaidenkaan potentiaalia. Teoriassa mitä tahansa voidaan saavuttaa, jos päteviä pelinappuloita johonkin tarvitaan.

Sakotan puoli tähteä, koska jakso tukee psykoosia, jonka mukaan ei ole kunniallista kannella koulukiusaajista. Tosielämässä kiusaajanatsit sortavat erilaisia ihmisiä mm. tutkimalla yhteiskunnan rahoilla sitä, miten "autismia" voitaisiin ehkäistä. Siksi tosielämän Homo Sapiens Superior kantelee ylpeästi ja tunnollisesti jokaisesta Homo Erectuksesta, ennen kuin helposti manipuloitavat perus-Sapiensit äänestävät ne diktaattoreiksi.

Uudesta virallisesta möröstä en näköjään sanonut mitään.


Keskiarvo 26 jakson jälkeen:


< Jakso 3-8 --- Jakso 4-2 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ruisrockin aikataulu... Maustetytöt palaa ri... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova