Tuorein sisältö

Obi-Wan Kenobi 5/6: hiekkaa Revassa ja sitähän Darth Vader inhoaa

15.06.2022 klo 21.20 | Luettu: 1296 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 5/6


Kuka sanoi, ettei jatko-osatrilogiasta jää mitään mieleen? Tutkikohta, johon imperiumi iskee, muistuttaa enemmän The Last Jedin kopiota Imperiumin vastaiskun tukikohdasta kuin alkuperäistä asiaa. Vastarinta pitää kunnes pakoon kaahataan. Loppu.

Inkvisiittori Reva oli "youngling", kun vastakruunattu Darth Vader silpoi heitä Sithin kostossa. Se voisi olla tyylikäs paljastus, että Vader on hyödyntänyt Revan kostonhimoa, mutta kun kortit lyödään pöytään, Vader ei ole saavuttanut mitään. Obi-Wan pakeni taas. Vader inttää, että vain Obi-Wanilla on väliä.

Revasta uupuu syvyyttä. En huomannut, että häntä edes vertailtaisiin toiseen imperiumin pettäneeseen daamiin, joka myöskin selittää itsensä ja ottaa osumaa, kun action-figuurin ennakkotilaukset saatiin jo sisään.

Jakson kehystää takauma, jossa nuori Anakin vaikuttaa voittavan mestarinsa, mutta Obi-Wan pääsee läksyttämään kärsimättömyydestä. Vaikkei tällaisen toiston ja Vader-kohtausten vuorottelu olisi luovaa, tekee se hyvää alitajunnalle, kun Anakinin vaiheet sidotaan yhteen. Leffojen aikana uskon Anakinin kääntymiseen, mutta se on äkkijyrkkää, kun James Earl Jones kaipailee Padmea.

Sarja jatkuu, koska Obi-Wan hukkaa kännykkänsä ja hän on tekstaillut Fail Organan kanssa salaisuuksistaan. Naamapalmu.

Jakso saa enimmät anteeksi lyhyyden ja toiminnallisuuden johdosta. Jos jokin myy ajatuksen monien toivomasta sarjasta, jossa Vader metsästää jedejä, niin se, kun Vader puhkuu voimaa ja leikittelee Revalla kuin kissa hiirellä. Oletan itse Mikki Hiiren valvovan, että Vaderia nämä sähellykset eivät mokaa.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 4/6 --- Jakso 6/6 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Gran Turismo -leffa ... Taivas varjele, mitä... >

Keskustelut (2 viestiä)

Milli

16.06.2022 klo 07.07 5 tykkää tästä

Vader oli kuitenkin hyvä tässä jaksossa, sai tuo rähinä lopussa myös katsomaan kohtauksen muutamia kertoja uusintana. Nosti odotuksia viimeiseen.
lainaa
Wade

16.06.2022 klo 13.58 2 tykkää tästä

Kevyesti Reva-sarjan paras jakso tähän mennessä. Faneja palveltiin komeilla flashbackeilla, Vader ryskytti kaikkea vastaantulevaa vasemmalta ja oikealta, juonesta löytyi jokunen koukku ja itse Obi-Wankin näyttäytyi nokkelana. Pääsiäismunia joka suunnassa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova