Tuorein sisältö

Westworld 4-6: kun pahis ei tiedä enää itsekään, mitä hän säätää

01.08.2022 klo 22.00 | Luettu: 672 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 6:
Fidelity


Ison käänteen aukkoja paikkaillaan, mutta millä menestyksellä? Jakson toinen puoli maalaa kuvan sankareiden nykyisestä kokoonpanosta ja asenteesta, mutta saavutus jää kehystämättä, kun satunnainen kriisi kumoaa satunnaisen hahmon esittelyn ja Maeve on enimmän aikaa latauksessa. Toinen puoli selventää, mitä Maailman Päällikkö tahtoo Calebista, mikä saa "päällikön" vaikuttamaan... rämältä kodinkoneelta?

Ymmärrys siitä, mitä "Dolores" on tai haluaa, hämärtyi jo ennen kuin pääasialliseksi näyttelijäksi vaihtui Tessa Thompson. Tänään hän haluaa tietää, mitä Caleb (kopio) sanoo, jos Caleb luulee hallitsevansa kohtaloaan. Vastaus on: inhimillisiä juttuja. Kaupan päälle Caleb tylyttää, että robotit oppivat itsemurhan salat, koska he eivät halua elää Doloresin maailmassa. Siltä se vaikuttaa. Dolores on närkästynyt jäykkis. Joten? Loppulausunto robottien sielusta tulee olemaan mutkikkaampi kuin se, että kahvinkeitin masentuu maailman valloitettuaan, mutta useampi asiaan liittyvä sivuraide lomailee tänään.

Calebin kopion ponnistelut ovat relevantteja hänen itsensä kannalta kuin rotan seikkailut labyrintissa, joten ne toivat mieleeni Rick and Morty -jakson, jossa päähenkilöiden robottikopioita lahdataan surutta. Ja sitten toisenkin jakson:

"Welcome to your nightmare, Bitch! You can run, but you can't hide, Bitch!"
- Scary Terry

Toisaalta Aaron "Bitch" Paulin tunteellinen suoritus myy selkeitä ja ehkä mystisempiäkin asioita. Aito Caleb välitti tyttärestään niin, että kopiotkin sen muistavat. Tytär ei ole erikoinen hahmo, mutta tunnelataus myy hänet, mistä johtuen jakso alkaa tuntua ehyemmältä loppua kohden. Kun sitä vielä sisäistää, että tunteista vastaa satunnainen liukuhihnatuote, mielikuvituskin narahtaa taas käyntiin.


Keskiarvo 34 jakson jälkeen:


< Jakso 4-5 --- Jakso 4-7 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Meno-paluu helvettii... Hulk vihainen? Hulk ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova