Tuorein sisältö

The Sandman 1-2: olenko minä veljeni - ja satunnaisen lohikäärmeen - vartija?

09.08.2022 klo 20.00 | Luettu: 1356 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
Imperfect Hosts


Nukkumatin on löydettävä kolme maagista megaesinettä palauttaakseen unien valtakunnan entiseen loistoon. Ensin hän tarvitsee proteiinia, joten hän käy syömässä Raamatun ensimmäisten veljesten lohikäärmeen. Sitten hän anoo neuvoja kreikkalaisen mytologian kohtalottarilta ja ilmeisesti kokee päässeensä alkuun, vaikka kyseinen kolmoismuija varoo olemasta selkeä.

Jakso on hyvällä tapaa absurdi. Ei ole merkittäviä epäselvyyksiä, mutta on riittävästi pöhköjä tehosteita ja muita valintoja, jottei eteenpäinkävelytarina ja mytologisten hahmojen kuluneisuus lannista. Ihmiskunnan kantaisiin lukeutuva Kain ja viaton broidi Abel ovat kuolemattomia peikkoja, jos et tiennyt. Kain ottaa veljen hengiltä päivittäin, mutta he valikoituivat Nukkumatin lohikäärmeen huoltajiksi, koska miksi ei.

Huvittavan patsastelun taustalla kytee tiettyä täyteläisyyttä ja runollisuutta. Tässä maalataan pakanallisten mytologioiden tyylistä kokonaisuutta, jota hallitsevat pikkumaiset ja itsekeskeiset jumaluudet, vaikka kuolevaisetkin voivat hämmentää soppaa taikuuden avulla. Tänään Nukkumatin vehkeet pöllinyt emäntä myydään pelurina.

Nukkumatti Tom Sturridge näyttää Twilightin vampyyrilta kuten sanottua, mutta koleassa möllötyksessä on itsevarmuutta, joka saattaisi myydä jopa Twilightin.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Yksi maailman pohjoi... Tom Cruisella ja Mis... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova