Tuorein sisältö

House of the Dragon 1-5: yritys harrastaa Game of Thrones -käänteitä

19.09.2022 klo 20.00 | Luettu: 1734 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
We Light the Way


Olen tai olin erittäin motivoitunut Game of Thrones -fani. House of the Dragon on niin heikko esitys, että menetin mielenkiinnon muitakin laajennuksia kohtaan. Toki House olisi ollut tv:tä paremmasta päästä joskus 80-luvulla.

House kopioi Thronesia väsyneesti. Taas on iäkäs kunkku, mutta nykyinen määkii itsekin, ettei hän ole relevantti. Taas kunkku tulee kuolemaan alkumetreillä, mutta ei hämäristä syistä, vaan maatumalla elävältä. Taas perijää pohditaan, mutta asiaan ei liity dekkarijuonta. Taas kuningas vaihtoi neuvonantajaa, mutta korvaaja on satunnainen paksukainen, eikä entisellä tyypillä ole vahvistettua merkitystä.

Kun Thrones pysähtyi käsittelemään yhtä asiaa, sitä tunsi vatsanpohjassa, että kohta tapahtuu... Ja ne jaksot katsoo kernaasti useita kertoja.

Tämä jakso kertoo lähinnä häistä. Prinsessa on luvattu serkulleen, joka on homo. He sopivat käytännön asiat. Kuningatar nyrpistää nenää, koska hänelle on höpisty hänen asemansa epävakaudesta. Prinsessan poikalelu sönköttää, kuinka valan rikkominen eli paneminen kaduttaa, vaikka hän tahtoo rikkoa valat kattavamminkin. Serkun tilalle koettaa kiilata myös prinsessan setä. Häitä edeltävässä tilaisuudessa prinsessa tylyttää, että setähän voi yrittää.

Setä on nähty koomisesti ramboilemassa. Jos setä yllytettynä ramboilisi itsensä vallan huipulle tai yrittäisi, se voisi olla "alustettu" "Game of Thrones -käänne" tai sentään parodiaa niistä.

Mutta häissä möykätään joutavammin. Prinsessan poikalelu päätyy tappamaan serkun poikalelun, joka esiteltiin 30 sekuntia sitten. Kohtaus on toteutukseltaan aivan saatanan sekava, kuten on myös jakson aloittava joutava murha, ja suostun katsomaan vain ensimmäisen sähellyksen kahdesti.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Lauri Tähkä vaikuttu... HBO:n ja Hugh Laurie... >

Keskustelut (1 viestiä)

Lichi

Rekisteröitynyt 04.09.2011

20.09.2022 klo 22.09

Toinen mielipide.

Peltoselle tiedoksi, että vertaus 80-lukuun ontuu, koska tv-sarjojen kulta-aika on auttamattomasti ohi. Parhaat sarjat ja kaudet tehtiin 2010 molemmin puolin. Esimerkiksi Netflix vaan ryöstöviljelee sarjoja, tekemällä niitä miljoona ja tappamalla parin kauden jälkeen.

Game of Thrones on kaikkien aikojen paras sarja. Sarja huononi loppua kohden. House of the Dragon saavuttaa sarjan hyviä hetkiä. Näin ollen House of the Dragon on parasta, mitä tänä sarjojen inflaation kautena on enää tarjota. Sinne 80-luvulle tasossa palattu.

Siispä 5/5.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova