Tuorein sisältö

See 3-7 ja 3-8: pätevä päätös sokean Jason Momoan sodille

19.10.2022 klo 23.00 | Luettu: 841 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jaksot 7 ja 8:
God Thunder ja I See You


Sarja päättyy. Se on viimeisen vaiheen pelastus, miten pahisten liittouma muodostui viime tingassa. Huipennus on kaavamainen asiayhteydestä irrotettuna, mutta hullujen opportunistien yhteispelissä on kutinaa. Kun perhesiteiden ja yhteisöllisyyden elävöittämiseen vielä panostetaan, erehdyin kohtalaisesti jännittämään ja liikuttumaan.

Hullu kuningatar A. haaveili messiasmaisesta näkevästä lapsesta, B. hylkäsi sokean piltin pettyneenä, C. palasi näkeviä vainoavien psykojen pomoksi, ja D. pommittaa nyt sokeaa lastaan ja muuta valtakuntaansa. Hahmo noudattaa aidosti mielisairasta logiikkaa. Kun oman lapsen pommitus mainitaan, hän hihitellen syyttää muita, mutta kun sama asia esitetään eri sanoin, hänellä onkin tippa linssissä. Pääjuonta se ei enää muuta, mutta tätä on mojova seurata.

Hyvikset kiikkuvat kahden vaiheilla: taistellako valtakunnan vuoksi vai paetako vuorille, mistä sarja alkoi. On sympaattisia takaumia sekä lauleskelua "pommisuojassa", joten en pitänyt sitä selvänä, että konnia simppelisti vedetään turpiin.

Idea sokeiden maailmasta saattoi jäädä mausteeksi, mutta seuraavalla karulla dystopialla on saappaat täytettävänä, kun maku maistuu ja pehmentää kliseitä. Se ei ole koomista, kun Jason Momoan hahmo Baba päättää yhden kamun kanssa iskeä pahisten selustaan ja edetä kohti johtoa: Baballa on paras tilannetaju. Sille saa jo hörähtää, kun pari muuta iskevät edustaan ja pärjäävät yhtä hyvin, mutta tuolloin Baban barbaarikarisma, posahtelu ja melodraama ovat jo tehneet enimmän osan työstä.

Epilogi. Näkevien vainoaminen taukoaa, mutta ennakkoluulot kytevät, joten yksi aikoo luopua näkemisestä. Hänen kohtalotoverinsa löytävät lohtua näkevien konekiväärikirjastosta. Katsoisin lisää.

Kausi on itsetietoisempi kuin edellinen. Useampi idea tuoksahtaa siltä, ettei idean luoja tiennyt suuntaa, mutta loppusuoralla muut tekivät parhaansa: jos esim. hahmon ja näyttelijän kombossa parasta on karisma, paino siirtyi karismaan. Hullu kuningatar on syy katsoa sarja, ja koin tyydyttäväksi sen matkan lopunkin, vaikka käänteet nähtiin edellisissä jaksoissa.


Keskiarvo 24 jakson jälkeen:


< Jakso 3-6

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Huhun mukaan Sacha B... Mestarit-kiertue käy... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova