Tuorein sisältö

See 1-8: hutiloitua mahtavuutta ennen Bautistaa

11.09.2021 klo 22.20 | Luettu: 624 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
House of Enlightenment


Tarina totisesti toimii ja rytmi ei. Ristiriita on harvoin näin jyrkkä.

Mystinen Jerlamarel haiskahtaa suhteellisen fiksulta. Toki hän siittää kaikki muijat väittäen olevansa valittu, joka näkee tulevaisuuden, mutta muut ovat sokeita. Hän asuu vankilassa, mutta hän on tehnyt rehtiä remppaa ja lukenut kirjoja.

Tyttö tahtoo uskoa biologiseen isään, koska hän samaistuu ylimielisyyteen, joka on sukua visionäärisyydelle. Poika taas narisee kaivatessaan rehtiä ja sokeaa ottofaijaa. Ei ole varmaa, kumpi on oikeassa. Mutta Jerlamarel päättää myydä tyttären Dave Bautistalle ja lyhyen kahakan vuoksi tappaa pojan, koska hän ei juuri nyt oikein jaksa (?).

Ottoisä teleporttaa hätiin. Taistelu on pätevä ja se on hyytävän runollista, että Jerlamarel sokaistaan (hänen kikkelinsä katkaisu ajaisi saman asian), mutta vessasta vedettiin juuri kokonaisen kauden verran tarinaa riippumatta siitä, tehdäänkö Jerlamarengilla jotain jatkossa.

Se kävi järkeen jo viimeksi, että hulluun kuningattareen kyrsiintynyt sotaherra eliminoidaan opportunistin toimesta. Pitkittäminen riistää käänteeltä shokkiarvon, vaikka pitkittäminen on luontevaa pitkittämisen itsensä laatua ajatellen. Kuningatar ja sisko muodostavat huteran ja varsin kiinnostavan liiton: se on ominaisuus, että he käyttäytyvät kuin aurinkojumalat, vaikka he vaikuttavat johtavan kymmentä rosvoa.

Kun tarina toimii ja rytmi ei, jälkimaku paranee tunti tunnilta? Hmm.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


Keskiarvo on 3,75 joten rokotan siitä 0,01 ja kauden lopullinen arvosana on:


< Jakso 1-7 --- Jakso 2-1 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< The Expendables 4 vä... Metallica ja Miley C... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova