Tuorein sisältö

House of the Dragon 1-10: kauden päättävien käänteiden inspiroima otsikko

24.10.2022 klo 23.00 | Luettu: 1519 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 10:
The Black Queen


Saaga jatkuu karulla synnytyksellä taas, selitettyään mitä lihansyöjävirus tekee 50 vuoden aikavälillä. House of the Dragon on ainoa sairaalasarja, jota olen katsonut kauden verran sitten George Clooneyn ajan Teho-osaston.

Laastaria myöhemmin sisällissota jatkuu pätevällä, raukealla rytmillä. Syrjäytetty prinsessa ei mesoa, mutta hän psyykkaa itsensä sotapolulle, kun asema näyttää riittävän vakaalta. Väärällä kuninkaalla on vallan symbolit ja enemmän varmistettua väkeä, mutta prinsessalla on enemmän lohikäärmeitä, joiden ydinpommimaiset piirteet palailevat pintaan. Strategisia solujani miellyttää ihan jo se, kun paikoilla ja suvuilla on historiaa ikään kuin espanjalaiset tuumisivat luottavansa Portugaliin.

Ihmissuhteet vakuuttavat vähemmän. Kovin kätevästi lohikäärmemummolla oli tilaisuus päättää kriisi, mutta hän jatkaa hohhailua. Toki hän protestoi kaikenlaista, kuten ehkä jo sitä, että häneltä riistettiin valta aikanaan, mutta hänen viimekertainen temppunsa oli kärkevin näiden hahmojen elinaikana, joten "suhteellinen neutraalius" sen perään on pakotettua kerrontaa.

Huipennuksesta satuilen muuta: nyt hahmot kutkuttavat, mutta rytmi kosahtaa! Jättiläislohikäärmeellä ratsastava Fortniten banaani ja Hampaattomalla huristeleva Hikotus anovat lordin suosiota, minkä jälkeen banaani iskee ilmassa. "Rytmi kosahtaa" siinä mielessä, että pentujen välienselvittely istuisi myös 2. kauden 3. jakson puoliväliin. Jaksojen välissä on kulunut kymmenenkin vuotta, mutta nyt odotamme 1-2 oikeaa vuotta muiden reaktioita? Yhtä kaikki kohtaussarja vangitsi huomion.

Summa summarum: prööt.

FYI: Mahtisormuksien musiikki alkoi soida päässäni viimeksi tänään.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Jakso 1-9

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Birdmanin ja The Rev... Ant-Man and The Wasp... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova