Tuorein sisältö

His Dark Materials 3-6: päähenkilön merkitys alkaa avautua jo sarjan kolmanneksi viimeisessä jaksossa

22.12.2022 klo 21.30 | Luettu: 966 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 6:
The Abyss


Star Wars: The Rise of Skywalker olisi vielä tyhmempi, jos tyhjästä tupsahtanut Palpatine söisi midikloriaanit, jolloin kaikki kaatuilisivat mukaanlaskien voima-aaveet. Tämä teos on näennäisesti vastaavassa tilanteessa "universumien tomuineen": jumalaa teeskentelevän enkelin tuuraaja käynnisti pölynimurin, joten kuolleetkin rynivät helvettiä tuuraavassa hiilikaivoksessa.

Muista syistä sarja menee vaihteeksi oikeaan tai johonkin suuntaan. Lyra nousee ylös. Pako "helvetistä" jatkuu. Selittelijöiden mukaan Lyra voittaa kuoleman kuten ennustettua. Ehkä Lyra etenee enkeliä pieksemään ja/tai ehkä sivumaininta laajenee ja pako itsessään imaisi sekundasaatanan akun tyhjiin.

Lyran ja kalkkunan vuorovaikutus lienee vaivattomimmin vetoava juttu, johon Lyra on osallistunut koko sarjassa. Lyra ei ajattele kalkkunaa hirviönä, joten lintu auttaa häntä, joten Lyra lahjoittaa linnulle nimen, mistä kihtipulu tykkää, joten sehän auttaa enemmän. Tämä luo lasittuneelle päähenkilölle ripauksen haettua johtajan charmia.

Kuolleiden pako ei johda zombiearmeijaan, vaan kirotut palautuvat harmoniseksi osaksi kaikkeuden kudosta. Esitetty "helvetti" tuo mieleeni Raamatun jutun, jossa miedosti tuskasteleva tyyppi toivoo, että hän voisi varoittaa eläviä, vaikka profeetat varoittivat jo, joten voimme ehkä sopia, että tämä jakso toimii sen tarinan kritiikkinä. Jos yksi vapautuvista kuolleista olisi pahis, jolle Lyra suo ymmärrystä kuten karulle kalkkunalle, tämä saattaisi olla jopa satu. Varma en siitä ole, mitä sarja yrittää.

"Lyra on Eeva". Noidan mukaan Eevan syntien kauhistelu on tuntemattoman pelkoa, ja Eeva oli kylläkin rohkea kokeillessaan asioita. Niin minäkin asian käsitän, että Jumala tahtoi Aatamin ja Eevan itsenäistyvän, koska luovia päätöksiä tekevät hahmot ovat itsestäänselvästi suurempi saavutus koodarille kuin joku Super Mario 64:n Goomba.

James McAvoy ei omi show'ta kuten kauden alussa, mutta hupaisasti hän hihittelee pölynimurikäänteille uskoen sotansa etenevän, ja kiintoisasti hänellä on vaikeuksia olla hymyilemättä, vaikka hän kuulee tyttärensä "kuolleen".


Keskiarvo 21 jakson jälkeen:


< Jakso 3-5 --- Jakso 3-7 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< HBO:n "ensi vuoden t... Taru sormusten herra... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova