Tuorein sisältö

His Dark Materials 3-7: Lalli vastaan piispa Henrik, erä 2

28.12.2022 klo 19.00 | Luettu: 1306 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 7:
The Clouded Mountain


Saatana hyökkää liikkuvalla Olympos-vuorellaan. Ennustetun sankarin on ehdittävä tehdä juttunsa, joten superateisti johtaa kootut satuolennot taisteluun Saatanan enkeleitä vastaan. Paljastan nyt loppuratkaisun turvautuen Kuninkaan paluu -vertaukseen:

Kun Frodo ja Sam lähestyvät Tuomiovuorta, Aragorn hyökkää Mordorin porteille pelatakseen aikaa. "Sauronin suu" eli Mordorin lähettiläs kettuilee Aragornille. Kun Aragorn painii lähettilään kanssa, he kiepsahtavat rotkoon ja kuolevat. Suu olikin aito Sauron. Frodo ja Sam olisivat voineet jäädä kotiin. Loppu.

Jakso ei ole tylsä! Saatanaa näyttelee Cowboy Bebop -sarjan hervoton legoleuka, ja hörähdin toistuvasti, kun en tajunnut mistään mitään. Jakso sivuuttaa alustetut asiat, ja heittää sekaan mm. 5 sekuntia demoniapinoita, jotta konekiväärikomppania saa ampua jotakin, nääs kun sielunsyöjäkummituksille ei pärjää ilman sielunsyöjäkummitusten räjäytysvoimia.

Mikä piru on esim. ennustamisen pointti? Ennustaminen ei ole huonoa scifiä, fantasiaa tai uskonnollisuutta, jos tarkoitus on laajentaa kuvaa ajan luonteesta (aika on elementti, jota voi manipuloida; Jumala loi ajankin ja elää siis ajan ulkopuolella; tms). Usein ennustus on ainoa perustelu ontolle kerronnalle (komein pentu on sankari, ja kulttijohtaja Sulo Piinaraippa on uusi Jeesus, koska niin sanotaan).

Jakson alussa superateisti on turhautunut, kun hänen pitää uskoa ylikäteviin ennustuksiin. Hän kuitenkin uhraa itsensä niihin uskoen. Se riittää - joten ennustuksia ei tarvita, kunhan niihin uskoo. Edes aitoa taikapuukkoa, jolla voi puukottaa Saatanaa, ei tarvita. Mitä äimän käkkyrää?

Alkupuolella superateisti summailee tilanteen joukoilleen, joista monet ovat fantasiaolentoja. Helvetistä on murtauduttu. Pian luojaa teeskentelevä enkeli tuhotaan. Jatkossa kansaa ei kiristetä helvetin uhalla. Ainoa paratiisi on elävien maailma, ja kuolema aloittaa matkan takaisin kohti elämää! Ainoa looginen ajatus on se, että uskontokriittinen sarja onnistui keksimään hindulaisuuden.


Keskiarvo 22 jakson jälkeen:


< Jakso 3-6 --- Jakso 3-8 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Metallican Lars Ulri... Toivottavasti Valtte... >

Keskustelut (1 viestiä)

asda

28.12.2022 klo 21.04

Vittu mitä paskaa. Eihän arvostelussa mainittu edes Harry Potteria, ei Tarzania, eikä edes vaginapieruja päästelevää She Hulkia.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova