Tuorein sisältö

His Dark Materials 3-5: Maaginen kaukoputki ja helvetin Roger

21.12.2022 klo 21.00 | Luettu: 859 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 5:
No Way Out


Kuoltuaan ihmiset päätyvät varastorakennukseen. Sieltä jatketaan veneellä hiilenmustalle kaatopaikalle, jossa savukone posottaa ja kalkkunat kähisevät. Lyra epäilee turistina, että on oltava parempikin paikka, jossa viettää ikuisuus.

"Legendaarinen" Roger löytyy. Lyra muistelee heidän ystävyyttään lämpimästi, jolloin muidenkin kuolleiden mieliala kohenee ja poispääsy tulee puheeksi. Se on ollut ilmeistä pilottijaksosta lähtien, ettei ystävyydelle annettu tarpeeksi aikaa, joten Roger on kirosana ja koko reissu himskattiin hämmentää. Vilpittömät onnitteluni, jos nautit tunteellisiksi tarkoitetuista huipuista.

Pidin tästä: eläessään sivuhahmo rukoili Taivaaseen pääsyä, joten ei hän paljoa kehdannut panna ja ryypätä, joten nyt kaatsikka kyllä masentaa. Tämä on selkeää ateistista symboliikkaa? Asiat on kehystetty siten tässä vaiheessa, että Taivas on olemassa, mutta mestaa hallitsee itsekeskeinen epäjumala, joten sivuhahmo symboloi lähinnä talonpoikaiskapinaa, mutta on tässä uskontokritiikkiäkin. En siunaa sitä, vaan tahdon kuulla, voiko ateismin myydä satulogiikalla.

Lyran ohimennen tapaama tieteilijä hengailee keitaalla, jossa asuu norsujen ja suomalaisen Supermarsun risteytyksiä. Kun tieteilijä katsoo mahlan läpi, hän näkee Universumien tomun, joten hän epäilemättä rakentaa Mahlapötkön (Amber Spyglass). Tuossa oli romaanin nimi! Älä kysy miksi.

Ulottuvuuspommiuhka laukeaa, kun asianomaiset läpsivät toisiaan 60-luvun scifin ylijäämälavasteissa. Ehdin pohtia, ovatko yliluonnolliset roistot eli jumalaa näyttelevä enkeli ja hänen tuuraajansa jonkinlaista tuplajekutusta, kun heitä ei ole näytetty, mutta nyt köyhän miehen Sauron mölisee ja on valopalloja. Seuraava jakso.


Keskiarvo 20 jakson jälkeen:


< Jakso 3-4 --- Jakso 3-6 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Miltä kuulostaa päiv... Huippu-uutinen, Bruc... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova