Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 5-7: roolit kääntyvät ironisesti, lupaa Screenwriting for Dummies

04.01.2023 klo 23.35 | Luettu: 949 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5 - Jakso 7:
No Man's Land


Sarjasta löytyy muutama täydellinen huipentuma, jolloin tapahtumat vyöryvät alkuvoimaisesti ja kaikki tuntuu vaivan väärtiltä. Niitä ei näe ennalta, mutta veikkaan, että tämä on viimeinen tilaisuus. Junen ja entisen emännän kaunat eivät perustele sarjan jatkumista, mutta tiedämme syyt, kun taas muut isot asiat ovat synteettisiä. Emännällä oli tilaisuus ampua June. Hän ampui kaverinsa, ja nyt June on emännän ainoa apu, kun emäntä alkaa synnyttää. Mitä tapahtuu...?

Takauma menee heidän suhteensa alkuun taas. Se on sen alkuvoimaisuuden vastakohta.

Jakso rypee ilmeisessä ja väitetysti ilmeisessä ironiassa ja koettaa vääntää rautalangasta ajatustoimintansa. Entinen synnytyskone June saa olla ivallinen ja silti tukena. Se ei olisi oikein, jos June painelisi tiehensä (en toivo sellaista sanomaa), mutta se olisi kirjoittajan valinta ja jotakin huomionarvoista, joka inspiroisi taas pohtimaan Junen kyseenalaista kehitystä. Jo se, että emäntä on raskaana, on hyppy hain yli, joten kyse ei ole vain tilaisuudesta tehdä jotakin, vaan täyttöä odottavasta aukosta.

Tässä on parempi parannusehdotus. Mitäpä jos jakso keskittyisi 100% synnyttämiseen, naljailuun ja empatiaan? Ei ole selvää, mitä tapahtuu seuraavaksi, mutta synnyttämisen ihme pakottaa Junen auttamaan nyt. Koko sarja päättyy. Ainoa avoimeksi jäävä kysymys on se, saako June esikoisensa takaisin, mutta tekijät voisivat parilla sanalla satuilla, että kaikkeen on taiteellisesti vastattu.

Käytännössä matka jatkuu sairaalaan ja on politiikkaa ja lisää kaunoja. Näyttelijät ovat yllätyksettömästi hyviä, tai ei: väkeviä.


Keskiarvo 53 jakson jälkeen:


< Jakso 5-6 --- Jakso 5-8 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Missä olit, kun Chri... Kirjalähde: tämä on ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova