Tuorein sisältö

Willow 1-6: Indiana Slater ja trollien temppeli

01.02.2023 klo 23.00 | Luettu: 861 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
Prisoners of Skellin


Viikon mesta & vieraileva tähti Christian Slater piristävät sarkastisia rutiineita. Peikot raahaavat pari sankaria klassiseen, pontevaan, laavalla valaistuun, epäuskottavaan luolastoonsa. Homma ei maisemiin kaatuisi, vaikka itse Indiana Jones täällä käppäilisi. Se lienee kehu, että ryhdyin muistelemaan parempia kohtauksia, joita vastaavissa puitteissa on nähty.

Slater löytyy häkistä. Se selitetään lopulta, miksi huru-ukko väittää olevansa Madmartigan, mitä kukaan ei usko. Slateria ja aitoa Madia eli terveysongelmista kärsivää Val Kilmeriä yhdistää ainakin ovela hymy, joten Slater ei olisi huonoin korvike, mutta Kilmer ei laadi testamenttia vielä, joten temppu on outo.

Yhtä kaikki Slater on sisäistänyt tyylin. Hän on hauska Madin kaverina, joka riitelee hirtehisen puolivakavasti Madin entisen aseenkantajan eli Boormanin kanssa. Kumpikin syyttää toista petturiksi.

Peikot ovat rusinan ja apinan risteytyksiä, mutta tärkein artikuloi kuin kouluja käynyt. Sen ei pitäisi enää yllättää, mutta väsyneenä huumorina se menee. Jännitteitä sarkasmi ei auta, mutta lopussa on vähän jo niitäkin, kun törttöily, riitely, mätkintä ja sivujuonien vetvominen on käynyt ruuhkaiseksi. Sitä ei tarvitse muistaa, miksi tässä ylipäätään seikkaillaan, eikä sitä ymmärtää, mitä Mad sääti 10 vuotta aiemmin: jos sitä tuntee, että tässä ollaan sankarillisia ihan tosissaan, niin sehän tukee legendojen ennustaman velhotytön uusinta kehitysaskelta discoluolassa.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Onko Helsingissä til... Aikansa suosikkiräpp... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova