Tuorein sisältö

Succession 5/39: asiallisesti pedattu antiyllätyskäänne

25.03.2023 klo 23.00 | Luettu: 510 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
I Went to Market


Kunhan tiedossa on huipentumia esimerkiksi kausien vaihteessa, arvostan vielä korkeammalle tämän ja sairaalajakson kaltaisia lukuja, jotka lyövät paljon sisältöä tiukkoihin raameihin.

On kiitospäivä. Toimisto on tyhjä, joten vävypoika lähettää maalaisserkun tuhoamaan todisteita muiden illallistaessa. Ennen sitä serkku nouti sedän Kanadasta autolla. Setä ei yleensä puutu firman asioihin ja hän on riidoissa veljensä Brian Coxin kanssa, mutta vierailu stressaa Coxin perijöitä, jotka yrittävät savustaa seniililtä vaikuttavan Coxin ulos firmasta.

Vävy on serkulle nilkki, mutta kihlatulleen pehmo, jota avioehtokaan ei stressaa; ei ainakaan ennen kuin vävy siihen tutustuu. Nisti-macauley naljailee joka välissä pienessä maistissa.

Kaikki on katsomiskelpoista ellei jopa tarpeellista. Se sanottuna: puolet ajasta hoin itselleni, ettei isoa käännettä tarvita, vaikka yhteen kerääntyminen signaloisi sellaista taas. Elämästäni uupuu runoutta, joten se oli pieni varhainen antikliimaksi, kun 12 tunnin ajomatka jäi irtovitsiksi: haaveilin vaiheittain tulehtuvasta illasta, jonka aikana pahin vanha nipo on vasta matkalla...

Mutta lopetus osuu maaliin. Cox on pitkin jaksoa kärttyinen mm. normaalista pappasyystä: lapsenlasta paapotaan liikaa. Kun Coxilla on heikko hetki, lapsi puolustaa omaa oikeuskäsitystään, joten pientä haaveria myöhemmin monien usko Coxin höperyyteen vahvistuu. Jälkiviisastellen jakso vihjailee mahdollisuuksilla ja löytää luontevan kliimaksin väistäen kätevyyden maun.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 4/39 --- Jakso 6/39 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Lady Gaga näyttää ha... Mötley Crüe -hahmo m... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova