Tuorein sisältö

Perry Mason 2-7: Yhdysvaltain Jussi Vares yrittää kuolla hypotermian ja ampumaradan keinoin

25.04.2023 klo 23.00 | Luettu: 693 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 7


Miten syyttäjä oppi, että Perryn kassakaapissa on murha-ase? No, tunnusluku on 1234. Perry on moraaliton idiootti, jonka asiakkaat ovat syyllisiä, jos toki myös huono-osaisuuden pahvinohuita symboleita. Tämän huomioiden kausi on "yllättävän sujuva".

Jakso alkaa ennakkotiedolla: Perry päätyy uimaan kaapin avanneen ruudinkeksijän kanssa. Se kaiffari katuu petosta, joten nyt he soluttautuvat japanilaiseen laivaan. Ettäkö salaliitto paljastuu kansainväliseksi? Tässä on taas pakko tehdä roolipelivertaus:

Perry on epäpätevä, antikarismaattinen tollo ikään kuin satunnainen pulliainen roolipelaisi etsivää, samalla kun tarinaa hatusta tempova luolamestari tukee miten osaa. Mitä enemmän sankari tyrii, sitä glorifioidummaksi muuttuu hänen kohtalonsa, koska ei tässä hoksottimia voida juhlia. On normaalia, että salaliittojännäri eskaloituu lopussa, mutta se on "pelaamista", kun tarina "eskaloituu lopussa" siksi, että sankari tuhlasi aikaansa mm. hevosen varastamiseen.

Paljastuu, että FBI tutkii jo niitä juttuja, joista sankarit eivät tajua mitään. Jep.

Varaudu konkretiaan. Japaniin on muilutettu öljyä. Vanha pösö on seisoskellut öljypumpun edessä. Pösö muistelee, kuinka hänen murhattu poikansa sanoi: "olen kelmi, mutten tommonen kelmi kun sä öljyjes kanssa". Pösö siis itse tilasi poikansa murhan! Äkäinen Perry menee syyttämään pösöä tästä, kun pösö harjoittelee haulikkoammuntaa. Perry on väärässä. Varauduimme väärin.

Jukka Emil Vanajan tyylinen tulkinta Hercule Poirotista olisi kiehtovampi.


Keskiarvo 15 jakson jälkeen:


< Jakso 2-6 --- Jakso 2-8 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Seuraava Motörhead-j... Toisin kuin eräät, M... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova