Tuorein sisältö

Perry Mason 2-5: tunnetusti tosisankari todistaa syyllisetkin syyttömiksi (?)

04.04.2023 klo 23.00 | Luettu: 618 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 5


Ennen kuin koko sarja alkoi, Los Angelesin vuoden 1932 olympialaiset mainittiin osana tunnelman maalailua. Tämä jakso sutaisee, että poloiset, köyhät syytetyt menettivät kotinsa jotakin stadionia rakennettaessa.

Mutta he ovat syyllisiä. Eikä murha ollut esimerkiksi itsepuolustusta vaan maksettu, kylmäverinen teloitus. Nyt olisi hyvä aika harrastaa sitä odotusten rikkomista, johon olen myöntänyt sarjan kykenevän, mutta: jakso tarjoaa sen kohtauksen, jossa mestarisankari katsoo valokuvaa viskilasin pohjan läpi ja oivaltaa jotakin, mitä satuilla valamiehistölle.

Miksi? Onko pahin pahis kylvänyt todisteita varmistaakseen, että kätyrit jäävät kiinni tai (vähemmän todennäköisesti) vapautuvat todisteiden huteruuden vuoksi? Ja mitä pirun väliä sillä on? Kauden ensimmäinen jakso vaikutti menevän suoraan pohattojen juonien avaamiseen, mutta hiljaista on sillä rintamalla, eikä syytettyihin panosteta siinä määrin, että sarja kutsuisi ymmärtämään "olosuhteiden uhreja".

Useat kohtaukset kuten syyttäjän yhtäkkinen tarjous kolisevat onttouttaan & kliseisyyttään. On sentään tiettyä tasalaatua, jotta sitä voi panikoida, että jokin menee yli hilseen. Siitä simppelistä hetkestä pidin, kun Perryn valokuvaaja joutui mukiloimaan välikättä jäljittäessään murhan tilaajaa. Alleviivatusti hän ei tahtoisi vajota harmaalle alueelle.


Keskiarvo 13 jakson jälkeen:


< Jakso 2-4 --- Jakso 2-6 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Seinäjoen Vauhtiajot... Margot Robbien Barbi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova