Tuorein sisältö

The Mandalorian 3-7: Kanaimperiumin vastaisku

01.05.2023 klo 22.40 | Luettu: 1055 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 7:
The Spies


Ennen esiosatrilogiaa asiantuntijat inttivät, että Thrawn-trilogia on kova juttu ja "laajennetun universumin" kulmakivi. Miksipä ei: Luke, Leia ja Han kokivat uutta. "Laajennettu universumi" sai niskalaukauksen, kun Disney aloitti omansa, mutta ideoita kierrätetään. Suuramiraali Thrawn heitettiin Rebels-sarjaan, ja hän on oletettavasti pääpahis Ahsoka-sarjassa ja elokuvassa, joka huipentaa The Mandalorian -aikakauden.

Se on ihme, että muistan tämän poukkoilevan kauden edes viitanneen Darth Pollos Hermanosin potentiaaliseen paluuseen. Nyt Pollos palaa noin vaan. Hän alkaa heti sönköttää Thrawnista. Ennen kuin ehdin muistaa, pidänkö Pollosista, jouduin toteamaan, ettei joku Thrawn voisi vähempää kiinnostaa, eikä tämä ole vain sanahelinää.

Sitten on mandojen (n. 13 kpl) vuoro viitata sarjan ulkopuolisiin tapahtumiin, samalla kun he "valtaavat takaisin" aution kotiplaneettansa. Valtaavat keneltä? Ilmastonmuutokselta? Ehkä niiltä mandoilta (n. 9 kpl), jotka toteavat, etteivät he minnekään lähteneet? Se, että sankarit mätkivät toisiaan, on vähemmän noloa kuin silkkaa pahuuttaan sulavien jäävuorten uhkailu, mutta pidin sitä armona, kun Pollos järkeilee, että tämä on passeli tilanne ilmestyä uhoamaan ja näön vuoksi väittää, että hän tarvitsee mandojen teknologiaa. Piu-piuta edeltävä jättiläishirviökohtaus vastaa teemallisesti tilannetta, jossa suomalaiset päättävät vallata Karjalan takaisin, mutta sitten he kiljuvat, kun siellä onkin karhu.

Kasvottoman sivuhahmon melodramaattinen kuolema on köyhintä melodraamaa miesmuistiin. Jos lupaan, etten kettuile, kun ostat taas yhden Grogu-figuurin, et ehkä vaadi, että olen mitään mieltä Grogun uudesta robottihaarniskasta.


Keskiarvo 23 jakson jälkeen:


< Jakso 3-6 --- Jakso 3-8 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Esimerkki esiintyvän... Kuka näitä enää otta... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova