Tuorein sisältö

The Mandalorian 3-2: kieltämättä vaivautuisin Star Wars -aiheiselle ruotsinlaivalle

08.03.2023 klo 23.00 | Luettu: 1662 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 2:
The Mines of Mandalore


Koetan elää hetkessä, kuten on tarkoitus. 30 sekuntia myöhemmin: näin sarjan kotivideona, jossa turisti vierailee Disneyn huvipuistossa tai Star Wars -risteilyllä. Mando lempeästi selittää kansansa planeetat ja mainostaa kartanlukutaidon merkitystä. Osaava huvipuistomaskotti voisi satuilla samaa 8-vuotiaalle, joka kysyi possujunan suuntaa. Jakson alussa jopa on ilotulitus.

Tarina ei lakkaa yllättämästä yksinkertaisuudellaan, mikä on kaunis sana idioottimaisuudelle. Matkasta Mandalore-planeetalle vihjailtiin pitkään. Kaveri ei lähtenyt mukaan, eikä mando onnistu huoltamaan droidia, jota hän piti tärkeänä, joten hän vain menee sinne. On raunioita, örkkejä. Mando jää vangiksi. Vauva-Yoda palaa kysymään kaverilta, joko kiinnostaa.

Sama toisin sanoen. Pekka ehdottaa Pirjolle, että lainataan isän vuorikiipeilyvarusteet ja laskeudutaan luolastoon. Pirjoa ei kiinnosta. Varusteetkin ovat lukkojen takana. Pekka rynäisee kuoppaan, jolloin hänen koiransa menee ulisemaan Pirjolle, joka ei tarvitse välineitä tai apua Pekan pelastaakseen. Pekka yrittää heti tappaa itsensä uudestaan. Jatkuu ensi viikolla.

Löyhän käsitykseni mukaan Mandalore-planeetan tragediaa on mainostettu animaatioissa. Triviatietoa pudotellaan riittävästi nytkin, ja sitä mahdollisuutta ruokitaan, että mando tulee parantumaan hihhuliasenteestaan taas, joten jakso ei ole teemallisesti katastrofi.

Jos edellisestä 30 minuutin jaksosta muuttaisi yhden repliikin, tämä kestäisi 10. Mutta on tarkoitus hihkua jokaisen örkin johdosta.


Keskiarvo 18 jakson jälkeen:


< Jakso 3-1 --- Jakso 3-3 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Megaluokan laulajatä... Pöllähtänyt maalari ... >

Keskustelut (1 viestiä)

CateellinenCassian

10.03.2023 klo 10.39 2 tykkää tästä

SPOILEREITA.

Tämä oli ehtaa Star Warsia: erilaisia avaruusörkkejä enemmän kuin Andorissa koko sarjassa yhteensä, hauskoja droideja, uusia planeettoja ja ihan saakelin hienot erikoisefektit vs. esim. uusimmat Marvel-leffat.

Pedro mandoilee haarniskassaan tuttuun tapaan ja saa jopa tehdäkin jotain, mutta shown varastaa vähemmän yllättäen Grogu, jonka korvien läpätys vauhdissa on yksistään pääsylipun arvoinen söpöyselämys sekä valtaistuimeltaan vastentahtoisesti pystyyn kampeava Bo Katan, joka tosissaan potkii pyllylle em. avaruusörkkejä ja näyttää samalla todella hyvältä.

Jonkin sortin kenraali G -kunnianosoituskin kaivosten uumenista löytyy ja senkin jälkeen vielä lisää ihmeteltävää. 4.5/5, niin hyvää Star Warsia kuin ilman jedejä ja lasermiekkoja voidaan ylipäätään saada.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova