Tuorein sisältö

Succession 15/39: riistoporvari vastaan sivistysporvari

17.06.2023 klo 23.00 | Luettu: 1059 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 5:
Tern Haven


Riistoporvarit kohtaavat "sivistysporvarit" tämänkertaisissa kissanristiäisissä. Päähenkilöt yrittävät ostaa uutisfirman, joten suvut hengailevat, jotta epäilijät hyväksyisivät diilin.

Porvari on porvari (haista paska, Petteri Orpo), mutta se on sisältöä, miten vaivatta pinnallisia eroja korostetaan ja miten erot kehystävät yhtäläisyydet. Raa'asti yksinkertaistettuna "sivistysporvari" satuilee nauttivansa kulttuurista ja hyväntekeväisyydestä, bisneshirmun kommentoidessa "joo, niin mäkin", jotta hirmu saisi sönköttää, että Fox Newsin kaltainen propaganda on vain bisnestä, jota voi laajentaa sivistyneesti.

Patriarkka Brian Cox ei voi voittaa pelkällä rahalla, joten hän vaikuttaa tavallista heikommalta läpinäkyvine manipulointeineen. Siitä on iskevää palata perheen omiin jännitteisiin. Tytär möläyttää illallisen päätteeksi olevansa isän seuraaja, mitä veljetkään eivät tienneet. Tyttärellä ei ole karismaa tehdä tästä itsestäänselvyyttä, joten koko perhe vaikuttaa heikolta. Tytär varmasti puukotti itseään selkään.

Lopussa "sivistyneistö" summailee, että näkemämme inhimilliset heikkoudet ovat herkistäneet meidät uskomaan, että kaupat tulevat kyseeseen, kunhan pyllistätte seuraavilla tavoilla. Cox jyrähtää ei. Kuinka ollakaan, pelkkä raha riittää.

Nostan kiinnostuneena kulmakarvaa näädännäköisen veljen jatkuville seksiongelmille. Kieran Culkinin lepäävä ilme, jolle hän ei tietenkään mitään voi, kelpaisi tietosanakirjaan esimerkiksi kokoomusnuoren tai sarjamurhaajan kohdalle, mutta hahmo on myös yksilö, joka on aidosti jumissa.


Keskiarvo 15 jakson jälkeen:


< Jakso 14/39 --- Jakso 16/39 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 44 vuotta sitten Bri... Muistatko tapauksen,... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova