Tuorein sisältö

Succession 12/39: isin vastustajasta takaisin lellikiksi tai kuuliaiseksi robotiksi

28.05.2023 klo 00.20 | Luettu: 677 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 2:
Vaulter


Tyypit hajautuvat huolehtimaan eri bisneksistä, törmäillen yhä toisiinsa. En ole kärsimätön katsoja: piru vaan, että olen alemmuudentuntoinen kriitikko, kun aikuisten tasalaadusta pitäisi löytää kommentin väärti ydin. Olen erikoistunut satuihin, ja tämä mytologia kypsyy hitaasti kuin porhojen einekset.

Esimerkiksi se kohtaus arvostelee itsensä, jossa kultalusikka suolessa syntynyt tytär intoilee tarjotusta asemasta, mutta nipottaa isän ehdottamasta siirtymävaiheesta ja siitä, vaikuttaako sukupuoli yksityiskohtiin. Useita teemoja kommentoidaan lyhyesti ja selkeästi, joten ei ole tulkintojen aika. Myös tyttären epäuskoisuus tarjousta kohtaan alleviivataan, kun hän avautuu puolisolleen. Jännitteet puolison kanssa ovat puoli ruokaa, selkeästi.

Kausien vaihteessa nöyryytetty poika jatkaa huumeiden käyttöä kroonisen alakuloisena, mutta nyt hän myös aktiivisesti tekee asioita. Sitä saa arvuutella, mitä hänelle on tapahtumassa hahmona, kun hän on puhdas robotti (masentunut terminaattori; ei nestemäistä metallia, vaan auringossa sulanutta vahaa) ilmoittaessaan haarakonttorille, että kaikki saavat potkut. Isi käski, isi tykkää.

Isin saatanallisuus vahvistui aiemmin, joten sarja nautiskelee siitä, kuinka ukko on hyytävä salakavalastikin. Kapinoineet perijät tottelevat taas ainakin näennäisesti. Se ei ole täyteläinen käänne, että tytär hylkää entisen hommansa eli isäänsä vastustavan poliitikon kuin purukumin, mutta äkkinäinen oli myös päätös niihin hommiin lähteä.


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Jakso 11/39 --- Jakso 13/39 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Huippumallin ulkomuo... Farmi Suomessa jo ke... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova