Tuorein sisältö

Ridley Scott sensuroi Napoleonin eeppisen taistelun peräpukamia vastaan

04.08.2023 klo 19.15 | Luettu: 2423 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Ohjaaja Ridley Scott suhtautuu itsetietoisesti ammattinsa kaupalliseen puoleen. Joskus laatuelokuvien ystävä saattaa olla eri mieltä siitä, olisiko Scottin kannattanut ottaa isompia riskejä & taistella niiden puolesta. Yleisen hokeman mukaan Kingdom of Heaven on vahva elokuva, kunhan katsot 194 minuutin ohjaajan version. 144 minuutin teatteriversiosta leikattiin muun muassa naispäähenkilön poikaan liittyvä sivujuoni.

Ja nyt Scott on leikannut Napoleonin peräpukamat elokuvasta nimeltä Napoleon. Napoleon oli mestarillinen strategikko, vaikka hän haukkasi liikaa muutamaan otteeseen. "Maailmanvalloitussuunnitelmat" kaatuivat Waterloon taisteluun. On väitetty, että Napoleon oli huonovointinen taistelun aikana ja että syynä olivat peräpukamat. Ne ovat yleinen vaiva mm. ratsastajille.

Scott kertoo, että hänellä itsellään ei ole peräpukamia. Hän silti ymmärtää, etteivät ne ole hauska asia: hän uskoo niiden olevan kuin hammassärky pyllyssä. Hän filmasi elokuvaan kohtauksen, jossa Napoleon käy paskalla. Ulosteiden seassa on verta. Sitten näemme, kuinka hikoileva Napoleon häviää Waterloossa. Kun käsikirjoittaja epäili, että ulostekohtaus ei ole kunnioittava, Scott puolusti sen historiallisuutta, mutta lopulta Scott leikkasi kohtauksen, koska se alkoi vaikuttaa liian "häiritsevältä".

Leffa on siis suunnattu samalle yleisölle kuin Kummelin Pukama Polkka, mutta tällä kertaa heidän ei ole tarkoitus nauraa. Teatteriversio kestää 158 minuuttia. Ehkä Scott tekee yli kolmen tunnin version heille, jotka suhtautuvat historialliseen pyllytoimintaan asiaankuuluvalla vakavuudella.


Lähde: Slashfilm

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Muistutus, kehuttu F... Weekend Festivalilla... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova