Tuorein sisältö

Foundation 2-8: lapsellista scifiä, mutta kiehtovan mutkikasta avaruusoopperaa

15.09.2023 klo 22.00 | Luettu: 441 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 8:
The Last Empress


Jakso on kiinnostava, kunhan pääsin turhautumisen aallon yli. Sarjassa on meneillään enemmän kuin Star Warsissa sitten Lucasin päivien, joten sarja on parempi avaruusooppera, mutta eikö tämän pitänyt olla scifiä?

Kehuin "Han Solon" ensimmäistä temppua, koska teleporttia käytettiin hauskasti. Viimeksi "Solo" simppelisti veti turpiin kenraalia, joka säikähti hänen koiraansa, joten näinhän sitä pääsee tähtilaivuetta karkuun. Tänään sen tietää 100% varmaksi etukäteen, että vaikka galaksin keisari itse valvoo julkista teloitusta, "Solo" tulee hätiin viime hetkellä ulisten "woohoo". Näin vahvat juonihaarniskat eivät kuulu scifiin tai draamaan. Pidän munkkihahmoista, mutta sarjan perusideasta päätellen "Soloa" ja heitä ei nähdä 3. kaudella, joten olisi korkea aika leikkiä Game of Thronesia ja väittää, että tämä on todellinen maailma, jossa kukaan ei ole turvassa.

Jos joku on kuollut oikeasti, niin ehkä Säätiön perustajan digitaalisen varmuuskopion vaihtoehtoinen kopio, josta Kalle teki lihaa ja verta, mistä kukaan ei ymmärrä alkeitakaan.

Nyt hyviin puoliin. Tarina on jatkoa Isaac Asimovin robottisaagalle. Vaikka viittaukset ovat suurpiirteisiä, Laura Birn on karismaattinen viimeisenä robottina, joka on napakasti kirjoitettu, joten on suunta johon kanavoida nostalgia. Erinäiset hahmot alkavat ymmärtää, että vuosisatoja läsnä ollut robotti on todellinen hallitsija, mikä on kiehtovaa asian etenemisen vuoksi, vaikka ja koska olisimme ajatelleet samaa alusta saakka.

Telepaattiplaneetalla mairea Björk paljastuu jokaisesta keskiaikafantasiasta tutuksi noidaksi, joka vaihtaa ruumista vanhentuessaan. Tässäkin hienoa on vähintään asian eteneminen. Sankarittaret ovat virallisesti pulassa, joten he pyrkivät tekemään jotakin konkreettista pilipalivoimillaan ja/tai maagisella megaesineellä pelkän hohhailun sijaan.

Yksi Säätiön perustajan varmuuskopioista epäilee, ettei perustaja kopioinut itseään täydellisesti. Jos jakso laahaisi, pihahtaisin tälle, mutta kun myös hovijuonittelu etenee useammalla tavalla, sain otteen tunteesta, että kaikki selviää lähitulevaisuudessa. Varmuuskopio, telepaattinoidan uhrit ja kloonikeisarit epäilevät eri syistä muistojaan, joten siinä on taas vaihteeksi teema, jollaisiin sirpaleisten tv-jaksojen pitäisi aina tähdätä & josta palkitsen.


Keskiarvo 18 jakson jälkeen:


< Jakso 2-7 --- Jakso 2-9 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< "Harley Quinn -unive... Hynynen minkä teit, ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova