Tuorein sisältö

Foundation 2-7: koira on ihmisen paras ystävä esim. jos perässäsi on Star Destroyer

12.09.2023 klo 22.30 | Luettu: 703 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 7:
A Necessary Death


On vain yksi robotti, josta tiedetään, mutta kausi alkoi rakentaa sivujuonta robottien kaltaisista geenimanipuloiduista tyypeistä. He vaikuttivat koristeilta keijuvaloineen. Nyt heidät myydään pienellä vaivalla jonkin sortin laumamielenä ja tärkeinä avaruusmatkailun välineinä, joita Imperiumi kiristää "vitamiinilla", jota Säätiö lupaa tarjota paremmin ehdoin.

Systeemi vaikuttaa toimivan, kun tarjouksesta kieltäydytään rutiinilla ja Säätiön edustaja vangitaan. Sitten edustaja karkaa, koska galaksin kovin kenraali säikähtää hänen "koiraansa". Imperiumi yllättyy myös Säätiön teknologian tasosta - mutta avain pakoon on "koira". Maailmanrakennus olisi reilusti vakuuttavampaa, jos parissa jaksossa esiintynyt sinänsä kehityskelpoinen huithapeli kylmästi teloitettaisiin sen sijaan, että hänen annetaan ryhtyä kliseiseksi woohoo-sankariksi.

Kokonaisuus ei olisi kylmä. Pätevimmässä henkilökohtaisessa juonessa kloonikeisarin kuningatar ylläpitää vahvaa sarkasmia nöyryyttävän scifigynekologian aikana, mutta sortuu tunteelliseksi, kun robotti käytännössä myöntää tappaneensa hänen perheensä keisarin käskystä. Hän tiesi sen, mutta on eri asia kuulla se. Kuningatar viettelee nuoremman kloonin "tumputtamaan purkkiin", jottei hänen tarvitse tehdä lasta murhaajan kanssa. Se on pätevä hiljainen kosto ja loogista hovijuonittelua, jos daami aikoo vaihtaa puolisoa.

Säätiö lähetti woohoo-sankarin ja munkit maailmalle yhtäaikaa. Nyt kun munkit puhuvat keisarille rauhasta, he saavat tietää mr. woohoon ristiriitaisesta tempauksesta. Säätiön perustaja on rasittava rappioidiootti, mikä saattaa olla ominaisuus, mutta on kivuliasta odotella tietoa siitä, onko kaiken ennustamisen ja "luovan juonittelun" pääasiallinen merkitys se, että sankarit ovat lukeneet käsikirjoituksen. Telepaattiplaneetan turhakkeet valmistautuvat uhkaan, joka ei ole syntynyt. Kuoleeko joku osana sitä sotkua? Kuolisivatpa kaikki, mutta: oletan seuraavan jakson kumoavan "A Necessary Death'in".


Keskiarvo 17 jakson jälkeen:


< Jakso 2-6 --- Jakso 2-8 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kiernan Shipka matku... Jääkiekon Mestis käy... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova