Tuorein sisältö

The Wheel of Time 2-6: hahmoja kidutetaan selvästi enemmän kuin katsojaa

09.10.2023 klo 23.00 | Luettu: 770 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 6:
Eyes Without Pity


Yritystä on havaittavissa. Opin uuden nimenkin: Egwene. Hän on yksi päähenkilöistä, muttei ollut erityistä syytä muistaa asiaa kauden alussa, kun Nynaeve vaikutti tärkeämmältä samoissa Tylypahka-kohtauksissa.

Egwene on nyt tyrmässä. Maaginen pärisevä kaulapanta estää häntä vahingoittamasta psykoneitiä, joka käsittelee häntä kuin koiraa: koira on psykon paras ystävä, kunhan koira muistaa asemansa. Psykon ei tarvitse olla Game of Thronesin Ramsayn tasoinen roisto varsinkaan yhden jakson jälkeen provosoidakseen. Kun myös pantaan liittyvät säännöt ovat teräviä fantasian standardeilla, Egwenen ahdingon aistii. Ihmeellisesti sivujuonen kokonainen vaihe mahtuu jaksoon, vaikka yleensä kaikki jää epämääräiseksi.

Legendojen ennustamalla Rand-pojulla on kesken oma BDSM-sessio. Siinäkin on kyse siitä, että naispuolinen psykopaatti yrittää tehdä hänestä koiran, mutta sessio kulkee erilailla, joten kyse on teemoista eikä toistosta. Paha neiti nukkumatti ripusti Randin kehikkoon ilman paitaa vahvistaakseen, että hän hallitsee unia. Hänellä on ehdotuksia. Rand on jossain määrin manipuloitavissa, koska hän haluaa pelastaa Egwenen, eikä paikallinen Gandalf eli Moiraine tarjoa uskottavia vaihtoehtoja. (Tms.)

Kauden alussa hätkähdin toisinaan, kun joku muoviukko suvaitsi ilmaista tunteita. Nyt naamat vääntyvät tasaisesti ja vaihtelevasti kaikissa juonissa, joten jakso saattaisi tehdä suuremmankin vaikutuksen paremmin alustettuna. "Päivi Räsänen" lähti melko varmasti pahuuden puolelle, mutta hänenkin henkilökohtaisia kriisejään korostetaan. Moiraine jatkaa outoa narttuilua sukulaistensa luona, mutta ehtii sympaattisesti katua.


Keskiarvo 14 jakson jälkeen:


< Jakso 2-5 --- Jakso 2-7 >

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ryhmä Hau heiluttaa ... Katsoja saa peräpuka... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova