Tuorein sisältö

Secret Invasion 6/6: mene kotiin Marvel, olet kännissä

26.07.2023 klo 23.00 | Luettu: 3254 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 6:
Home


"Ultronin aikakausi" kesti päivän. "Hulluuden multiversumi" vei meidät vaihtoehtoisiin varastorakennuksiin. "Salainen invaasio" ei ole huono otsikko, kun pappa päättää pelastaa päivän itse periaatteellisista syistä, vaikka Teräsmiehen numero on kännykässä. Marvel kuitenkin ampuu itseään jalkaan, kun otsikot lupaavat liikaa sarjakuvien ja/tai sanojen johdosta.

Varoitan ns. paljastuksista. Lyhyt jakso lähinnä vain kusettaa meitä.

Pahis seisoskelee varastossa, kun yskivä ja köhivä Nick Fury nilkuttaa paikalle. Pahis on kaunainen syystäkin, joten kävisi järkeen, jos Fury olisi valmis kuuntelemaan, vaikka Fury saattaa kuolla säteilyyn.

Puolet jaksosta pahis yrittää äyskiä Furylle. Mutta ei Fury edes ole läsnä. Emilia Clarken näyttelemä hahmo on muuttunut Furyksi. Jakso siis sivuuttaa Furyn & vastakkainasettelun jatkaakseen tulokkaan esittelyä, mutta tulokasta näyttelee Samuel L. Jackson, joten Clarken tehtäväksi jää suorittaa Blue Steel -ilme tappelussa. Ei saatana.

Supervoimia imitoiva superskrull ei ole Marvelin välkyimpiä ideoita. Jos superskrull kääntää vaikkapa Fantastic Fourin voimat tiimiä vastaan, se pitää selittää, ettei hän käytä voimia yhtä hyvin kuin sankarit, tai fantasia supertiimistä laimenee. Nyt kaksi superskrullia mätkii toisiaan käyttäen vaistonvaraisesti voimia, jotka eivät liity tarinaan mitenkään.

Superlaimeaa? Ei. Superlaimeaa oli se, miten heppoisin perusteluin Captain Marvelista tehtiin jatkumon ykköstykki. Se on jo eeppisen laimeaa, että skrullit saavat näennäisesti yhtä kovat voimat ja muitakin voimia painamalla voimakoneen nappia.

Tarinaa olisi vielä, mutta Marvelia ei kiinnosta: loppuun heitetään montaasimaista vihjailua siitä, kuinka skrullien paljastuminen on uusin "kaiken muuttava" asia. Sitten aito Fury 70-vee joutuu pussaamaan eukkoaan ilman että eukko teeskentelee ihmistä. Jos nyökyttelet, et ehkä ole rasisti, mutten voi luottaa sinuun tasa-arvoasioissa. Sankarin pitäisi itsestäänselvästi himoita örkin vihreää takalistoa, ja jos örkki haluaa teeskennellä ihmistä, sen pitäisi olla örkin oma itsetunto-ongelma. Käämini poltti jo Sisu-lohikäärmeen ihmismuoto, saati sitten tällainen tarinan kaari.

Olisin tukehtunut nauruun, jos skrullien kellarista olisi pelastettu Terrence Howard ja Edward Norton.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


Lopullinen arvosana minisarjalle:


< Jakso 5/6

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Täysin aitoon aivopi... Haloo Helsinki! vetä... >

Keskustelut (1 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.07.2023 klo 01.00 4 tykkää tästä

Jooh. Tämä meni vähän silleensä, että tunti finaalin katsomisen jälkeen olin jo unohtanut suurimman osan koko sarjasta, paitsi että Suomi mainittu. Saa nähdä mitä tästä tulee.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova