Tuorein sisältö

Loki 2-2: McDonaldsin asiakaspalvelu ruuhkautuu ja ehkä pari universumiakin menetetään

18.10.2023 klo 23.00 | Luettu: 919 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 2:
Breaking Brad


Oli tallustelua pärisevää valopalloa kohti ja hirveästi selittelyä. Nyt Loki ja Mobius E.I. Morbius ovat vapaita jatkamaan omalaatuisina etsivinä. Loki vaikuttaisi verotarkastajalta, ellei hän tekisi vähän norjalaisten jumalien juttuja, kun pari vierailee 70-luvulla. Tavoitteena on löytää tyttö-Loki, jonka teko loi multiversumin.

En tiedä, onko "metsästäjä X-5" tarkoitus muistaa, mutta kun häntä kuulustellaan, hän antaa kaudelle ryhtiä. Hän on paennut virastohommia. Näin ensin tiedonjyvää panttaavan perusnilkin, mutta kuulustelussa X-5 vaikuttaa pelurilta provosoidessaan faktoilla. Loki on roisto, joka leikkii sankaria, ja Mobius on aivopesty orja. Nyt heillä on syy puhua henkilökohtaisista panoksista. X-5 on lähinnä tehokas, mutta sitä katsoisi lisää.

Hahmojen toimiessa pääjuoni voi olla kukkua. Tyttö-Loki löytyy McDonaldsista. Hänkin tahtoisi elää. Sivumaininnan mukaan maailmankaikkeuksia pommitetaan, joten toki hänkin lähtee mätkimään pahiksia varastorakennukseen, mutta se ei tarkoita, että hän irtisanoutuisi mäkkäristä.

Multiversumin tilaa kuvataan 70-luvun tietokonegrafiikalla. Pommitus saa viivat vetäytymään. Kun aikaviraston akka tunteili, että kyse on elämistä, hörähdin ääneen mm. koska en ollut varma, mitä lopputulosta sankarit suosivat. Todellisuuksien tuhoaminen on natsimaista - mutta multiversumista on puhuttu uhkanakin ja multiversumisaaga takuulla huipentuu "lopulliseen ratkaisuun".

Multiversumin kohtaloa kiinnostavampaa on se, saako tyttö-Loki potkut venähtäneen kahvitauon johdosta. Tämä on sama asia kuin yksilön näkökulma katastrofi- ja sotaelokuvissa, mutta absurdilla tavalla kärjistettynä.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 2-1 --- Jakso 2-3 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Euroopan suosituin m... Emma Gaalan ensimmäi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova