Tuorein sisältö

Monarch 1-3: Godzillan tusauttaminen ydinpommilla on vain kohtaus, hahmot ovat tarina

25.11.2023 klo 23.00 | Luettu: 806 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Monarch: Legacy of Monsters
Kausi 1 - Jakso 3: Secrets and Lies


Kurt Russell uskoo, että pentujen kadonnut faija on hengissä, joten hän karkaa vanhainkodista kuten lupasi. Hän salakuljettaa pennut maasta, ja pian jo huristellaan lentokoneella kohti vihjettä. Takaumissa sama mies eli Wyatt Russell saa kenraalilta tukea hirviöjahtiin, mutta hänen kaverinsa pettyvät, sillä kenraali aikoo räjäyttää Godzillan ydinpommilla.

On pari hirviötä, takaa-ajoja ja perusteltua tunteellisuutta. Ennen muuta on hyvää, sujuvaa, perinteistä kerrontaa. Se on ihan ihmisen kirjoittama kohtaus, kun nuorempi Russell ja tieteilijät sopivat pommin jälkeen, että valehtelemaan ei ryhdytä, mutta salaisuuksiin saatamme turvautua. Sarja on lajityypiltään vihjailua, mutten koe odottavani "todellista alkua", koska merkittävin totuus on tiedossa (Godzilla ja kumppanit ovat peräisin Maan keskipisteestä) ja lyhyen aikavälin koukut ovat hahmovetoisia.

Se epäkohta mainitaan, että vanhemman Russellin täytyy olla vähintään 90-vuotias, joten hänelle on oletettavasti tapahtunut enemmän kuin hän käytännönläheisen kiihkoilun aikana ehtii vahvistaa. Pentujen isää hän kommentoi lyhyesti: tyyppi oli kunnon mies ja hänelle kuin oma poika, vaikka pennut oppivat juuri, että isä oli kahta perhettä pyörittävä häntäheikki. On siis syy toivoa, että se äijä päästään näkemään, ja jos menemme asioiden edelle, sarja tulee samalla pohjustaneeksi uutta aikakautta tutkivia takaumia.

Koska olisin tahtonut nähdä vielä vähän perusjuttuja (eli kliseitä), kuten takaumahahmojen reaktion Godzillan kuolemattomuuteen, koin tavallisen, toiminnallisen cliffhangerin toimivan siten, kuin cliffhangerit yleensäkin toimivat, jos katsoja on 15 tai tyhmä. Kamoon?! Viikko pitää odottaa...? Tämä on harvinaista.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suomen Tuulen viemää... Se ei ole poliittine... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova