Tuorein sisältö

Succession 35/39: uudistetaan nyt joutessamme vielä asuminenkin

17.12.2023 klo 23.00 | Luettu: 641 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 6:
Living+


"Living+" on suurfirman sivuprojekti, joka on jotakin kartanon, vanhainkodin ja risteilyn väliltä. Herra pääjohtaja vaivautui esiintymään asiaan liittyvällä puolivalmiilla videolla ennen poismenoaan. Hulivilipentu saa kuningasidean: jos projekti viedään kunnialla maaliin, firman arvo kasvaa ja ruotsalainen nurkanvaltaaja perääntyy. Ruotsalainen on vahvistetusti kiinnostuneempi digitaalisista kuin kirjaimellisista nurkista.

"Kunnialla maaliin" tarkoittaa sijoittajille suunnatun esitelmän pykäämistä pikavauhtia. Farssiruuvia väännetään, joten verrataan tilannetta vaikka siihen, että 12-vuotias rikas pentu innostuu kouluprojektistaan sunnuntaina ja käskee hovimestarin tehdä sen. Ikävä tunne hiipi takaraivoon jakson mittaan: tempaus luultavasti onnistuu, koska järjen mukaan se ei onnistu, aivan kuten uusin Politiikan ja/tai Yritysmaailman Kusetus X tosielämässä. It's a bingo, mutta jakson tavoite ei ole alleviivattu sanoma vaan matelu eteenpäin.

Mainittua videota manipuloidaan. Alkuperäisessä versiossa pääjohtaja äkäilee ja haukkuu pentunsa, joten alkuperäisen videon vuotaminen julkisuuteen olisi perinteistä kerrontaa. Sarjan maneereista päätellen video ja Living+ ovat kuitenkin loppuun käsiteltyjä.

Perijättären aviokriisijuoni eteni epämääräisesti kausien vaihteessa, mutta nyt osapuolet saavat taas oivasti näytellyn ja siksi kiehtovan kohtauksen, koska miksi ei. Pikkuveli on sisaruksista se, jota kuvaillaan suoraan heikoksi monarkiksi, kun hän jakelee potkuja ja narisee kyynisesti tavallista enemmän. Vaikka olen katsonut kaikki jaksot tänä vuonna, tuntuma on se, että pentujen omien kriisien annetaan jäähtyä ja aina välillä jotakin työnnetään mikroon.


Keskiarvo 35 jakson jälkeen:


< Jakso 34/39 --- Jakso 36/39 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ridley Scott ohjaa L... Adam Sandler ja Geor... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova