Tuorein sisältö

Poker Face 1-6: jakson kirjoittajan äiti on hamsteri ja isänsä haisee seljanmarjoilta

18.01.2024 klo 22.00 | Luettu: 552 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
Exit Stage Death


Ikääntynyt näyttelijä houkuttelee vanhan kollegansa & riitakumppaninsa vielä kerran teatterin lavalle. Houkuttelija tarvitsee rahoja, mutta houkuteltava on elänyt paksusti vaimonsa piikkiin. Koska riitaan tarvitaan kaksi ja kaunaisuus on jatkunut vuosikymmeniä, ehdimme taas vaihteeksi arvuutella, kuka murhataan ja miksi. On vieläpä puhetta kahden eri hahmon lääketieteellisestä tilanteesta. Ratkaisu (joka nähdään taas vartin kohdalla) ei petä vaan sarja kykeni jälleen pikkunäppäryyteen.

Silti alan hankalaksi. Kerronta on tarkoituksella nopeaa ja luonnosteltua. Katsoja ja sarja ovat sopineet, että niin tämä menee & sankarikin sattumalta törmää paikalle. Tekijöistään kertova taide on taiteen syöpä, koska mikään teema ei ole yhtä loppuunkaluttu, joten irtisanoudun diilistä & pieraisen jakson yleiseen ilmansuuntaan. Jos tämä olisi ensimmäinen jakso, olisin lopettanut koko sarjan noin 10 minuutin kohdalla kuten tein tapauksessa Only Murders in the Building samasta syystä.

Hyvä tapa katsoa sarjaa on jäädä hieman nälkäiseksi eli nauttia siitä, että päivän tarina voisi olla leffa hyvine näyttelijöineen kaikkineen, vaikka puolikas leffa lienee paras ratkaisu. Se tapa ei toimi edes teknisesti, kun taideinsesti ei aktivoi mielikuvitusta. Murhaaja on "tosi ironisesti" harhainen narsisti "jonka kaikki tuntevat" kun olet näyttelijä tai kirjoittaja ja "supernokkelasti" se fiktioon fiksoitunut fiktiivinen hahmo yrittää pistää elämänsä käsikirjoituksen uusiksi mokattuaankin & räiskyä parrasvaloissa. Jos hahmoista vaivaudutaan tekemään toisen taidemuodon edustajia (jakso 4), raivo tyyntyy.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: SkyShowtime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Battle Beastin keikk... Anna Puulta varoitus... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova