Tuorein sisältö

Succession 38/39: isoin mulkku haudataan; ylistäkäämme mätää kikkeliä

19.01.2024 klo 23.00 | Luettu: 738 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 9:
Church and State


Nyt paketoidaan tämä! Huomenna lisää! Ja sitten: ei ikinä enää puukäsitöitä! Sori, aloin muistella elämäni onnellisinta hetkeä 6-luokan keväällä.

Jakso on viihdyttävämpi kuin valtionpäämiehen hautajaiset. Hautajaisista tuumin samaa kuin Yoda ja Jeesus, olipa ruumis ikoni, fiktiota tai lähimmäiseni.

Raskas huokaus, mutta: formaatilla pelataan. Hautajaisissa puhutaan. Vainajan poika valmistautuu, mutta jää nyyhkimään, kun vainajan veli (yksi sarjan ns. unohtamista elementeistä) vaatii vuoron ensin ja tylyttää ruumista harkituin sivalluksin. Sen jälkeen toinen poika puhuu sen verran osaavasti, että sisarusparven vertailu on relevanttia taas. Puhuja lienee paras seuraaja eli successor. Peli ei kaadu siihen, mutta hänen jälkeensä puhuva sisko takeltelee kiusallisesti.

Koko 4. kausi tuoksuu siltä, että tulkinnat vain paranisivat, jos kaudet 1-3 olisivat näkemättä. Hautajaisten ympärillä liikkuu mielenosoittajia, koska vainajan suurfirma vaikutti presidentinvaaleihin. Luonnollisesti vainajan poika loukkaantuu, kun hänen ex-vaimonsa pelkää ja aikoo pysyä kaukana lasten kanssa. Edelliset 37 jaksoa kannatti katsoa, koska... tarinan paino sallii funtsia, että pojan mielipahassa on kyse siitäkin, ettei hän halua ottaa vastuuta kokonaisuudesta? Toisaalta takana on 37 tuntia, eikä tämän hahmon perhetilanteelle montaa minuuttia herunut.

Teoriassa Kieran Culkinin näyttelemä Roman Roy on mediapersoona Ben Shapiron vastakohta. Roman on limainen äärinilkki, joka ilmoittaa heti onanoivansa rintaruokinnalle, kun sisko on raskaana. Ben taas pitää kaikkea seksuaalisuutta mielisairautena, jos rohkenemme liioitella satiirin merkeissä. Koen Romanin ja Benin olevan sama henkilö. Se on sivuseikka, mitä tällainen nariseva, kroonisen vihainen ja falski pikku liero käytännössä sanoo ja tekee, kun hän koettaa pelata ihme peliään nappuloilla, jotka hän päässään näkee. Hyvin tehty sarjalta? Ehkä, mutta saman olisi voinut sanoa 30 jaksoa sitten. Olisi kiva sanoa muutakin tuoretta kuin että kyllä Kieranin pillittäminen Emmy-voiton perustelee.


Keskiarvo 38 jakson jälkeen:


< Jakso 37/39 --- Jakso 39/39 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tampereen Blockfesti... Britannialla olisi h... >

Keskustelut (1 viestiä)

nii

19.01.2024 klo 23.51 2 tykkää tästä

Otsikon perusteella ei ois mitenkään voinu päätellä että kaiken takana on Peltonen
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova