Tuorein sisältö

Masters of the Air 3/9: kovasti rata-tataa. Myös pauketta ja kieppumista.

02.02.2024 klo 23.00 | Luettu: 574 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 3


Tiedossa on "isoin pommioperaatio ikinä". Päähenkilöt lähetetään "pahimpaan saumaan". Jälkimmäinen lupaus on relevantimpi. Heidän on tarkoitus pommittaa natsien tehdasta ja puoliovelasti jatkaa Afrikkaan kaljottelemaan. Peruspauke alkaa varhain ja kestää. Nostan hattua traagisen runolliselle otokselle, jossa ilmassa on pirusti roskaa tehtävän yhä jatkuessa.

Kun yksi kone alkaa pudota, katsojakin terävöityy. Ehtivätkö pojat hypätä? 75% totuudesta oli tuossa, mutta kun näistä pitää kirjoittaa, huomio menee siihen, että on kyseenalaista huipentaa kohtaus toimintaelokuvien standardeilla. Kun kone alkaa kieppua siiven repeytyessä, näemme kuinka yksi supersankari yhä yrittää pelastaa luukun taakse jumiutuneen kaverin. Onko tässä mahdollista ymmärtää edes sitä, mistä pääsee itse ulos; mieluiten Maan eikä Kuun suuntaan? Tosielämässä repliikkinsä saa toistaa, jos liito-orava suhahti ohi 10 metrin päässä, joten kommunikointikin maistuu hieman käsikirjoitukselta.

Tv-sarjan etu on se, että taukoava tuli voi joskus johtaa pelkkään odotteluun ilman palopuheita ja woohoo'ta. Selviävätkö loput Afrikkaan ja miten käy laskuvarjoilla pelastautuneiden? Onko selviytyjien asenteessa mitään huomionarvoista? Kolmasosa tulee täyteen, joten olisi tilaisuus määritellä pääjuoni vaikka hahmovetoisesti? Vastaus on "häh, ihan sama", mutta sen odottelu ei ole tylsää.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 2/9 --- Jakso 4/9 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kiikkutuoli ei kutsu... Dingoa asenteella, T... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova