Tuorein sisältö

Echo 3/5: sankari sittenkin kopioi muita, hänen vain ei tarvitse nähdä vaivaa

15.02.2024 klo 23.35 | Luettu: 700 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 3:
Tuklo


Pääni sammuu. Vuoden supersankaritauko olisi kannattanut pitää.

Echo huumataan. Kun hän herää, hänet on ripustettu kattoon. Hän tippuu kuin mätä omena. Paikalle saapuu maga-juntteja. Echo ei tee mitään, joten hänet sidotaan tuoliin. Aha.

Katsoin tuon uudestaan tajutakseni, että Echo on helppo yllättää, koska hän taas näkee näkyjä esivanhemmistaan. Sanoma on siis se, että vähemmistöjen tulee sisäistää juuriensa voima, jotteivät niistä muistuttavat hallusinaatiot yllätä, vaan Super Saiyan -tila tulee luonnostaan Trumpin 2. kaudella.

Alun takauma mukailee mykkäelokuvia, koska myös villin lännen aikainen emäntä hallusinoi. Olen uupunut lässytykseen siitä, kuinka sankari on taas legendojen valittu. Myöhemmin (kun asia väännettiin rautalangasta tappelun aikana) ymmärsin sentään sen, että myös tv-sarjan Echo kopioi muita kaikumaisesti, vaikka hän kopioi esivanhempiaan eikä sarjakuvaversion tavoin ketä tahansa. Idea on heikompi kuin se, että kuuro tarkkailee muita yliluonnollisesti, mutta on se idea.

Bravestarr! Legs of the Sitting Bull! Ears of a grandma! Bravestarr! Strength of the Pocahontas-studio! Improvisoitu ritsa of MacGyver! (Olettaen etten uneksinut, sankari väsää 5 sekunnissa scifiritsan pärjätäkseen yhdelle juntille.)

Nyt sankarin kyvyt sentään tukevat yritystä kertoa kaikki alkuperäisistä amerikkalaisista. Vastaavasti vuoden 2002 Spider-Man-elokuvassa esiintyy Daredevil, mutta hänet uudelleennimettiin Vihreäksi menninkäiseksi, koska tavoitteena oli kunnioittaa Daredevilin irlantilaisamerikkalaisia juuria.

Jakso on siirtymä. Ensi kerralla Kingpin tekee jotakin. Se kiinnostaa.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 2/5 --- Jakso 4/5 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Olavi Uusivirta soit... Tältä kuulostaa Benj... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova