Tuorein sisältö

3 Body Problem 1-2: Matrix-tyyppisessä ei-Matrixissa voi pelata Matrix-tyyppisesti peliä rusinoiden keisarikunnasta

22.03.2024 klo 17.50 | Luettu: 1598 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
Red Coast


Ideoita pudotellaan huolimattomasti, joten on haastavaa tarttua mihinkään. Kyse on Jumalasta! Ei kun ufoista! Ei kun virtuaalitodellisuudesta! Ei kun multiversumista! Mainitaan vielä modernin oikeiston salaliittoteoriat ja alustetaan kommunistien ja hippien sotaa, jossa on kyse liito-oravien suojelualueesta.

Viimeksi taivaan tähdet vilkkuivat. Maailma näki sen. Kun 2. jakso alkaa, tiedemies veikkaa, että kyseessä oli deepfake... Kohtaus päättyy. Mitä helvettiä pitäisi ajatella? Pudottiko sarja muodikkaan deepfake-sanan vain hämätäkseen heitä, jotka ovat kuulleet sen kerran? Jos tähtien vilkkuminen on "deepfake" eli tekoälyllä luotu video tai show, amatööri loi sen minuutissa, joten relevanttia on se, miten pirussa se heijastettiin taivaalle tai kaikkien verkkokalvoille. Jos aurinko muuttuisi vauvaksi, tahtoisin tieteilijän pohtivan, elämmekö Matrixissa vai onko kyse muunlaisesta mielenhallinnasta, enkä sitä, onko kyseessä viittaus Teletappeihin.

Sarjassa on "Matrix" eli tulevaisuuden virtuaalikypärä, mutta se pyörittää fantasiapeliä, joka vaikuttaa kertovan vertauksen taustatarinasta, joten ei ole tarkoitus tulkita, että kaiken selittää Matrix. Protestoin hahmojen reaktioita moniin käänteisiin, mutta VR-kohtauksista löytyy hieman elämää. Kaksi hahmoa kokeilevat peliä. He ovat kuulleet kypäristä, joten tämän version he tietävät scifiksi. He vaivautuvat käyttäytymään pelaajamaisesti. Toinen etenee rusinoiden keisarin hoviin ja oppii, että taivaankappaleiden liikkeiden ennustaminen on niin vaikeaa, että rusinoiden ennallistaminen rypäleiksi menee joskus poskelleen. Se on se kolmen kappaleen probleema! Konkretiaa.

Muuta? Kysy vain kuinka paljon. Takauma ehtii vielä töksäyttää, että ufothan siis lähettivät selkeän tekstiviestin jo vuosikymmeniä sitten: pasifistiufot eivät suosittele sotaufojen huomion herättämistä. Kiinalaisen tieteilijän ajatukset tästä ovat korostuneen kiinalaisia, joten sehän on kiva, että sarja kertoo joutessaan kaiken myös Kiinan myrskyisästä historiasta.

Arvosana olisi helposti neljä tähteä, jos ensimmäiset kaksi jaksoa olisi tiivistetty yhdeksi siten, että kiinalainen etenee kohti tekstiviestiä menneisyydessä samalla kun pari pölvästiä hykertelee virtuaalipelille nykyisyydessä. Muu puuroutuu.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Grammy-voittajan The... The Penguin -trailer... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova