Tuorein sisältö

3 Body Problem 1-7: leijona tulee, joten onneksi keksin eilen, kuinka stabilisoida leijonan paska takaisin ihmiseksi

08.04.2024 klo 20.30 | Luettu: 1019 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
Only Advance


Satunnainen ajatus: eksistentiaalisen kriisin kohtaava ihmiskunta voisi pohtia taloutta. Käytäntö: kustannuksista valitetaan, mutta onneksi ökyporhoille keksitään myydä taivaan tähtiä kuin NFT-kuvia, jolloin myös hynää perinyt syöpäsairas nyyhkyäijä ostaa ihastukselleen sellaisen. Yööh. Kaikelle on aika ja paikka, eikä tämä sarja löydä millekään kumpaakaan.

Tiuskiva ukko uhkasi ampua ihmisen kohti avaruusolentoja. Nyt kryojäädytys on keksitty. Olin jo satavarma, että satunnainen nyyhkyäijä laukaistaan avaruuteen, jotta häntä pitää katsella jatkossakin, ja pianhan tiuskija äyskii, että ammutaan ufoja jäisillä nyyhkyaivoilla, koska ufot selvästikin osaavat koota ihmisen ja suostua vaikka empatiakurssille.

Tiuskiva ukko ilmoittaa pysyvänsä itsekin mukana 400 vuotta, mille ulvahdin ääneen. Nyt kai odotamme köyhän miehen Foundationia. Foundationissa tärkeät tyypit pidetään hengissä kryounella, digitalisoinnilla ja kloonauksella. En muista, mitä muuta nyyhkyäijä on tehnyt kuin kuollut hitaasti, ja tiuskiva ukko on Maapallon pomo lähinnä koska kukaan ei uskalla tiuskia vastaan.

Koska Game of Thrones oli ainutlaatuinen sarja, pyrin ja pääpiirtein onnistuin hyväksymään sen, että pitkäjänteinen kerronta viedään päätökseen elokuvamaisen leväperäisesti. Molemmat vaiheet olivat ainutlaatuista televisiota. Tämä sarja ei ole, eivätkä pääpirut Benioff & Weiss onnistuneet nollaamaan päitään ja pohtimaan, kuinka vietellä katsoja, jolla ei ole vuosien edestä hyvää tahtoa. Alussa temppuilu etäännytti arjesta, ja nyt isot ideat ovat sivumainintoja, kun sarja yrittää pakottaa välittämään arjesta. Kun kaveri sinänsä asiallisesti kehottaa nyyhkyäijää ajattelemaan jääaivoraketin epäkohtia, on myöhäistä, koska sivujuonen jokainen yksityiskohta tempaistiin tuulesta, eikä nyyhkyäijällä ole tasoja.

Kuvittele huviksesi nyyhkyäijän tilalle Stephen Hawking, joka on jotakin mieltä sarjan teemoista ja joka itse keksii ja ehkä peräti perustelee osan aivojuonesta itsesäälissä rypemisen sijaan.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Nick Cave soolokeika... Scarlett Johanssonin... >

Keskustelut (2 viestiä)

GaussinKäyrä

09.04.2024 klo 12.25 2 tykkää tästä

Mihinköhän näitä jaksoja vertaat? Jos salatut elämät on 1/5 niin onko tämä 1,5/5?
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

09.04.2024 klo 12.53

Siihen mitä nämä yrittävät, ja alitajuisesti ainakin Foundationiin, Westworldiin ja Raised by Wolvesiin. Hahmot ovat kamalia. 50-90% isoista ideoista ovat hämäystä tai sivumainintoja. Budjetti loppui kolmen ensimmäisen jakson jälkeen.

Salatut elämät ei ole 1/5, jos turvenuijat tekevät jotakin viihdyttävää ja johdonmukaista.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova