Tuorein sisältö

Fallout 1-6: yksisilmäinen hirviö housussa ja esimiesasemassa

18.04.2024 klo 23.30 | Luettu: 782 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
The Trap


Pääpiirtein rytmi toimii yhä paremmin. Poikkeus on kohtaus, jossa bunkkerityttö Lucy muistaa olevansa seksimyönteinen, jolloin ritari Maximus sönköttää, etteivät ritarit tiedä seksistä mitään. Monty Python -logiikka kuuluu Falloutiin, mutta kohtaus on pakotettu, kun se on kehystetty muilla tyyleillä. Vitsi toimisi paremmin, jos se esitettäisiin vasta kun karua elämää viettänyt Maximus on syönyt poppareita kylpytakissa päästyään "hotelliin" eli uuteen bunkkeriin, johon he eksyivät viime jakson lopussa.

Viimeksi zombie lomaili. On dynaamista aloittaa takaumalla, joka avaa sitä, kuinka zombie oli satoja vuosia sitten kommunismia pelkäävä leffatähti ja bunkkerifirman mannekiini. Hämäryyksiä oli meneillään. Nykyisyydessä Lucyn todellisuudentajun haastavat uuden bunkkerin sketsimäisen nolot mutantit.

Se kortti pelataan, jossa aikatasojen välillä poukkoillaan musiikin rakentaessa yhteistä paljastusta! Voi juku, nyt on pakko päästä lukemaan Wikistä, menikö homman pointti ohi! Ei mennyt, mutten ilmaise pettymystä, vaan suhtaudun rakastavalla sarkasmilla kliseiden asialliseen käyttöön. Sarja vasta vakuuttelee, että roistoksi brändätty Moldaver on merkittävämpi peluri "kuin kukaan odotti".

On salaliitto tai useampi, on pimeä nudistikultti. Paljastusten perään mahtuu ns. loppupomotason kuvastoa eli Lucy vaikuttaa jo löytäneen kauden huipennuksen. Resident Evil saa käydä mielessä.

Hollywoodista kertovan Hollywoodin arkkivihollisena alleviivaan vielä sen, etten pidä takaumia lainkaan laimeina, kun nekin kuitenkin kertovat vaihtoehtoisesta todellisuudesta. Pelien enimmäkseen sivuuttamaa potentiaalia louhitaan tarinan ehdoilla.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sonata Arctican Euro... Lauri Tähkän uran pä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova