Tuorein sisältö

Porilainen muusikko kirjallisessa muodossa

26.02.2009 klo 16.09 | Luettu: 1384 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Porilainen muusikko ja kuvataiteilija Mika Rättö on laajentanut reviiriään kirjallisuuden puolelle. Mies on parhaillaan esillä musiikin suhteen yhteistyöstään Kauko Röyhkän ja Jussi Lehtisalon kanssa. Rättö ja Lehtisalo ovat yhdessä julkaiseet kolme hämärästi rokkaavaa albumia.

Miehen esikoisteos kirjallisella puolella on nimeltään Tihkuluodon kuiskaajat. Rättö on myös kuvittanut 8. maaliskuuta ilmestyvän teoksen.

Hiili Hansson Kekäle on lyhytkasvuinen pohdiskelija ja kolibrinokkainen elämäntaiteilija, joka valvoo yöt ja nukkuu päivät. Hiili välttelee työtä ja asuu yhdessä Äitikyöpelin kanssa, kunnes epäonnistuneiden opiskelu- ja kaupungissa asumisyritysten jälkeen kohtaa eräänä päivänä kaksi muuta elämän murjomaa olentoa. On tullut aika toteuttaa tehtävänanto, jonka eräs Runoilija on ilmestyksissään viestittänyt.

Kolmikko päättää suorittaa vaarallisen operaation rakkaan kotiseutunsa pelastamiseksi. Tihkuluodon valtuusto kun ei välitä vähäosaisista ja taiteilijoista laisinkaan; vanhat rakennukset halutaan purkaa ja Lintutalon sulkaväkikin on jätetty aivan heitteille.

Mika Rätön esikoiskirja on tarina siitä, kuinka kiemurainen ja järjenvastainen elämä voi olla - kuinka eräskin hienkatkuinen ja hämärä päivä voi olla alku jollekin suurelle ja tärkeälle. Se on myös anarkistinen ja liikuttava satu oman elinpiirin tärkeydestä ja pelastamisesta...




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Pikakurssi rockjumal... Warnerilta Likainen ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova