Tuorein sisältö

Prinsessalle kuninkaallinen vastaanotto Suomessa

13.09.2010 klo 18.25 | Luettu: 1328 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Viikonlopun katsotuin uutuuselokuva Suomessa oli Prinsessa (arvostelu). Kävijöitä piisasi 18 901. Ennakkonäytökset mukaanlaskien päästään tulokseen 29 275. Kriitikot ovat kuolanneet viimeisimmällä kotimaiselle mestariteokselle, jossa väitetysti on kaikkea aistikkaasta näyttelystä tärkeään yhteiskunnalliseen sanomaan ja tyylikkäästä visuaalisesta ilmeestä sydämelliseen huumoriin. Prinsessa kertoo todellisesta henkilöstä, joka vietti elämänsä ehtoon mielisairaalassa.

M. Night Shyamalanin lähes yksimielisesti murskattu toimintafantasia The Last Airbender (arvostelu) kiinnosti 8 884 katsojaa. Suositun animaatiosarjan sekavaksi, sieluttomaksi ja 3D-käännöksenä synkäksi ja sumeaksi kutsuttu versio on tienannut maailmalla riittävästi ansaitakseen jatko-osan, mutta samaan aikaan kansa ja kriitikot ovat toden teolla kääntyneet Shyamalania vastaan.

Kaukorakkautta eli Going the Distance (arvostelu) veti saleihin vain 1 577 katsojaa. Drew Barrymoren ja Justin Longin tähdittämä romanttinen komedia etäsuhteesta on saanut kriitikoilta ruusuja sympaattisuudesta, mutta risuja on tullut epätasaisuudesta, kuten sortumisesta kömpelöön kikkelihuumoriin.

Katsotuimpana elokuvana jatkoi kolmatta viikonloppua peräjälkeen palvottu Toy Story 3 (arvostelu). Lippuja on myyty jo 127 568.

Lähde: Suomen elokuvasäätiö

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tuomari Nurmiosta ki... Anette Olzon Nightwi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova