Tuorein sisältö

Avatar: The Last Airbender 1-8: on syitä, miksei hahmoja polteta graafisesti elävältä Disneyn piirretyissä

14.03.2024 klo 20.15 | Luettu: 598 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
Legends


Muumion paluu on merkittävimpiä hetkiä katseluhistoriassani. Rakastin, palvoin isoja joukkokohtauksia - kunnes Muumion paluu osoitti, että copy-pastea voidaan heittää minne vaan, vaikkei kohtauksilla olisi merkitystä. Tämä jakso alkaa, kun pari sankaria yllättävän helposti eliminoi tulikansan sotalaivan. Oho, eikös laivoja ollut vain kaksi näillä main? Ei kun miljoona! Pih, röh ja Muumion paluu.

Kauden lopputaistelu vaikuttaa hetken siltä kuin kaikki toisen maailmansodan jollat hyökkäisivät Helmin syvänteeseen, jossa pari munkkia poseeraa ja torjuu vedellä tulta. Laivaporukka kokee silti olevansa alakynnessä, joten he aikovat puukottaa jumalia, koska sehän munkkeja ketuttaisi. "Spektaakkelilla" on niukasti väliä, jos nimetyt hahmot kuitenkin säätävät lavateatterin merkeissä deus ex machina -käännettä etsien.

Yksi tulikansan kenraaleista on tarkoituksella laimea tiettyyn pisteeseen saakka. Se on silti tuskallista, kun hän julistaa itsensä tulikansan uudeksi päälliköksi ja vieläpä legendaksi, koska hän onnistuu kaappaamaan pussiin turskan, jonka ruhossa tosi tärkeä henki lomailee.

Disneyn piirretyissä elukat ovat söpöimpiä. Niillä on usein eniten sielua. Näytellyissä kierrätyksissä ne tyritään aina. Tämän jakson alku käsittelee totaalista sotaa siten, että Disneyn kierrätysten tyylinen muovieläin melkein kuolee, mutta sitten se voikin jo paremmin! Kun myös henkimaailman lomaileva pussiturska "kuolee" tässä asiayhteydessä, on haastavaa olla mistään mitään mieltä. Nytkö tarina vasta alkaa? Menettääkö myös Katara vesivoimansa - juuri vauhtiin päästyään & mulkkuja mukavasti tylytettyään?

Ei kun nyt turskakin voi jo paremmin. Asiaan liittyy kaavamaista sanahelinää, draamaa ja pontevaa kuvastoa kuten vesi-Godzilla, mutta perimmäinen totuus on simppeli.

Välttämättä en ymmärrä, miksi piirrosversion ikärajaa päätettiin nostaa polttamalla viattomia elävältä. Kausi edustaa täysin hyväksyttävää kerrontaa Postimies Paten ja Hilarius-hiiren standardeilla. Vain sympaattinen ja aivoilla ajateltuna yhä ristiriitainen tulisetä Iroh puhkuu sitä henkeä, että nyt myös elämänsä ensimmäisen teinitarinan katsova teini oppii jotakin.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Wonder Woman -ohjaaj... Snowpiercer-sarjan p... >

Keskustelut (2 viestiä)

Lichi

Rekisteröitynyt 04.09.2011

15.03.2024 klo 08.25 2 tykkää tästä

Kiitos mainiosta sarja-arvostelusta. Itselleni piirretty ei ole tuttu, mutta juoni on löyhästi sama kuin 2010 ilmestyneessä mainiossa elokuvassa. Sarja onnistui hyvin pidentämään tarinaa ja syventämään joitain hahmoja vähän.

Tästähän on sunkin arvostelu vielä täällä. Vieläkään en ymmärrä, miksi elokuvaa pidetään yleisesti vain 4.0 arvoisena imdb:ssä. Itse olen tälle antanut 9/10.

Osaatko tiivistää eron, mikä siitä elokuvasta tekee niin luokattoman?
https://www.v2.fi/arvostelut/viihde/802/The-Last-Airbender
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

15.03.2024 klo 12.58

Leffa on jäykkä, iloton ja sekava. Jo James Cameronin Avatarin jälkeisestä 3D-paniikista johtuen se on synkkä ja visuaalisesti ala-arvoinen (3D:nä kankaalla). Tv-sarja tuntui erilaiselta jo kun Aang hymyili leveästi, kuten mainittua. Sarja on värikäs, pirteä ja sympaattinen, joten lapsellinen rautalanka on pienempi ongelma kuin Sithin koston loppugrillauksen satunnainen harrastelu.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova