Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Gang Beasts verkossa

Kati Alha

09.05.2016 klo 11.45 | Luettu: 4933 kertaa | Teksti: Kati Alha

Ennakkovilkaisu pukutyyppien lahtauskarkeloihin
Jo pitkään early access -tilassa ollut Gang Beasts on outo peli. Maksimissaan jopa kahdeksan pelaajan areenamätössä hassuihin pukuihin pukeutuneet hahmot yrittävät lahdata toisiaan. Muita voi lyödä, potkia ja puskea, mutta mikään näistä ei tee varsinaisesti vahinkoa. Tarkoituksena on sen sijaan saada hahmo heitettyä metron alle, tönäistyä tämä alas liikkuvasta rekasta, heitettyä tehtaalla pyöriviin teriin ja niin pois päin. Vastustajat vain tuppaavat pistämään vastaan ja tarraamaan kiinni. Iskujen tarkoitus onkin lähinnä saada hahmo irrottamaan otteensa tai saada tämä tyrmättyä, jonka jälkeen viskaaminen on helpompaa.

Kaivattu online-moodiGang Beastsin ohjaus on tarkoituksellisen hankalaa, ja siksi pelaaminen on usein melkoista kaaosta. Hahmot liikkuvat kömpelösti, kuten kuvitella saattaa, kun on ahtautunut vaikkapa kanapukuun. Pelkistetyt grafiikat ja usein hankala fysiikkapohjainen liikkuminen luovat koomisen tunnelman ja odottamattomia tilanteita. Näillä valteilla Gang Beasts erottuu edukseen lukuisten moninpelikamppailuiden joukosta, ja aiheuttaa yleensä myös monia naurunremakoita hyvässä kaveriporukassa. Tähän asti menosta on voinut nauttia vain lokaalisti, mutta pian tämä on muuttumassa, sillä peliin on vihdoin saapumassa kauan odotettu nettimoninpeli.


Tällä hetkellä varhaisessa betassa oleva online-moodi on kokeilun perusteella hyvä lisäpalikka emopeliin. Versio sisältää maksimissaan neljän henkilön moninpelin kolmessa eri kentässä, mutta lisää lihaa on tulossa rungon ympärille sitä mukaa, kun betaa kehitetään. Muiden peleihin liittyminen oli helppoa ja nopeaa, ja pelaaminen parhaimmillaan sitä samaa riemukasta kaaosta kuin kavereidenkin kanssa. Tuntemattomien kanssa pelaaminen tuo toki ne tutut ongelmat, kuten idlailijat ja pelin keskeyttäjät, joita lyhyessäkin testisessiossa ehti olla enemmän kuin riittämiin.

Oman vuoron odotteluaVaikka vielä mukana olikin bugeja ja muita epätasaisuuksia, hioutuvat ne vielä varmasti pois valmiiseen versioon mennessä. Sen sijaan isompi ja vaikeammin korjattava ongelma oli kesken kaiken mukaan liittymisen hankaluus. Tällöin kun joutuu toisinaan pitkäksikin aikaa katsojan rooliin odottelemaan, että muut saisivat turnauksen päätökseen. Pahimmassa tapauksessa odottelu on turhaa, kun nämä pelaajat eivät sitten haluakaan enää jatkaa.


Vaikka jatkossakin Gang Beasts on parhaimmillaan saman ruudun ääressä kisaavien kavereiden kesken, ei tähän ole aina mahdollisuutta. Nettimoninpeli on siksi tarpeellinen ja kaivattu lisä. Moodi lisätään pelin early access -versioihin, kunhan se on tarpeeksi valmis ja vakaa ja saatu skaalattua pelaajayhteisön tarpeisiin. Varsinaista julkaisuajankohtaa itse Gang Beastsille ei ole vielä ilmoitettu, mutta julkaisuversiota odotetaan sekä Steamiin että PS4:lle joskus kuluvan vuoden aikana.


FirebornFenixin video esittelee, kuinka hauskaa meno voi porukassa olla:


V2.fi | Kati Alha
< Pelataanpa: CD-i, pi... V2.fi ennakoi: Mirro... >

Keskustelut (1 viestiä)

piipiu

09.05.2016 klo 17.10

Muistin tän pelin tässä männäviikolla ja kattelin et tais jäädä ikuiseen early access helvettiin, mutta kai sieltä sitten jotain välillä tulee.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova