Tuorein sisältö

Honor Play - turbotettu Android-pelipuhelin on hypensä veroinen

Jukka O. Kauppinen

20.09.2018 klo 09.00 | Luettu: 5217 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Sujuvaa mobiilipelaamista ja viihdekäyttöä

Huawei on tullut muutaman vuoden aikana vahvasti Suomen puhelinmarkkinoille, sillä firma on löytänyt erinomaisen tasapainon älyluuriensa hinta/laatu-suhteelle. Mutta miten käy, kun firma tekee jättiloikan aivan uuteen suuntaan, pelipuhelimien jännittävään maailmaan uudella Honor Play -luurilla?

Pelipuhelimet ja puhelimella pelaaminen eivät ole sinänsä mikään uusi asia. Allekirjoittanutkin muistaa hyvin, kuinka eräänä vuoden 2000 tai 2001 kesäpäivänä asensin kiireellä uusia mobiilipelejä Siemensin aivan upouuteen WAP-pelipuhelimeen ruotsinlaivalla. Laiva oli juuri lähtemässä MikroBitin avustajaristeilylle kohti Ruotsia, joten kiire pelien asentamiseen sen ajan kituliaan datayhteyden yli oli hidasta ja jännittävää. Ehtiikö asennus valmistua ennen kuin laiva siirtyy merelle? No, WAP oli ja meni. Sitten pelipuhelinmarkkinoille tuli ja meni muun muassa Sony Xperiallaan ja Nokia N-Gagellaan. Lyhyiksi jäivät nekin menestystarinat. Miten korkealle kantavat Honor Play -pelipuhelinten siivet?

Mutta eikös tätä puhelinta käsitelty jo ihan äsken täällä? Kyllä, edellinen laajempi artikkeli käsittelee Playtä suuremmilla linjoilla, tekniikoilla ja haastattelun kera. Tässä keskitytään puhtaasti pelaamiseen.

Lue juttu: V2.fi testasi Honor Playn ja haastatteli Kim Jiniä
Lue myös: Huawei Honor Play -pelipuhelimen unboxaus - uusi vekotin tähtää mobiilipelaajien suosikiksi


Pelaajille optimoitu


Huawein propadanda viestii Honor Play -puhelimen olevan erityisesti nuorille ja vauhdikkaille käyttäjille suunnattu älypuhelin. Rohkenen silti sanoa, että kyllä siitä on iloa myös vanhemmille käyttäjille, sillä onhan se samalla myös hyvä älypuhelin. Sanottakoon heti alkuun, että hinta - 349 euroa - on erittäin houkutteleva laitteen ominaisuuksiin nähden.

Mutta miten se on tehty nimenomaan pelaajille? Eihän siinä ole padeja tai pelinamiskoita. Ihan tavallinen Android-älyluurihan se on?

Niin on. Tavallinen Android-luuri, jonka muotokieli, sisäinen tekniikka ja ohjelmisto kuitenkin sisältävät nimenomaan pelaamiseen tai ylipäätään viihdekäyttöön soveltuvia ominaisuuksia. Puhelimen suuri näyttö yltää rungon reunasta reunaan, eli se on käytännössä yhtä suurta, kirkasta ja korkearesoluutioista kosketusnäyttöä. Pelit näyttävät sillä hyviltä, kirkkailta ja maukkaan värikkäiltä. Mainiona bonuksena näytön suuri koko auttaa pelaamisessa, sillä virtuaalitikuille ja virtuaalinappuloille on nyt enemmän tilaa.

Pelipuhelimen komponentit ja design on optimoitu tarjoamaan rutkasti pelivääntöä mitä höystetään tavallista isommalla akkukapasiteetilla. Virtapuolella auttaa myös erityinen GPU Turbo -ohjelmistotekniikka, joka lanseerattiin juuri Honor Play -mallissa. GPU Turboa tukevat pelit pyörivät tavanomaista nopeammin tai ainakin tasaisemmin, minkä lisäksi ne ahmivat silti vähemmän virtaa akusta. Kuulostaa vähän mustalta magialta, mutta testien ja analyysien mukaan se tuntuu toimivan ihan oikeasti.

Aivan alussa GPU Turbo -pelejä on kuitenkin vain kaksi, PlayerUnknown's BattleGrounds (PUBG) ja Mobile Legends: Bang Bang. Lisää kuitenkin on tulossa ja kyllähän tämä niin hyvin toimii, että peukkua tekniikalle, tämä on hyvä juttu. GPU Turbo julkaistaan myöhemmin päivityksenä muihinkin Huawein fiksumpiin puhelimeen, eli se ei rajoitu yksistään Playhin. Erityisessä pelitilassa Playstä voi myös sammuttaa puhelintoiminnot.

Toki Honor Play pelittää muissakin peleissä oikein kivasti. Riittoisa muisti ja huippuluokan prosessori tekevät kaikista peleistä nopeasti käynnistyviä ja sulavasti pyöriviä. Eron vanhemman sukupolven Honor-puhelimeen huomaa selvästi, ja Play jaksaa moniajaa muutenkin oikein näppärästi. Eräässäkin vaiheessa huomasin, että minullahan on PUBGin taustalla myös Pokemon Go ja nettiselain, enkä ollut huomannut mitään pulmaa suorituskyvyssä, vaikka tämän jälkeen kokeilin vaihdella sovelluksesta toiseen ja pelata/käyttää niitä ristiin. Melkoinen peli tämä Play.

Mainittakoon erityisesti akkukestosta sekin, että isosta akusta virtaa riittää sen verran kivasti, ettei tämän kanssa tullut missään vaiheessa kiirettä juoksuttaa luuria laturiin edes jokapäiväisen kohtuupelaamisenkaan jälkeen. Playssä tuntuu olevan hyvä yhdistelmä isoa akkua ja virransäästötekniikoita, että riittää kun sen latasi joka toinen päivä, välistä joka kolmaskin. Edes useamman tunnin PUBG-putki ei syönyt akkua tyhjiin, ei edes puolilleen. Tavallisemmilla luureilla pikku pelaaminenhan imaisee akun äkkiä tyhjiin, joten ei ihme että Pokemon Go -pelaajat tyhjäsivät pari vuotta sitten kaupat USB-virtapankeista.

Jukka O. Kauppinen sukeltaa seuraavaksi huonosti kuvatulla mutta asiaa sisältävällä videolla Honor Play -puhelimen salaisuuksiin ja arvioi onko siitä mihinkään pelilaitteena tai puhelimena.



HONOR PLAY


  • Octa-core (4x2.36 GHz Cortex-A73 & 4x1.8 GHz Cortex-A53), Huawei Kirin 970
  • 6,3" Full HD kapasitiivinen kosketusnäyttö, 16M väriä, 1080 x 2340 resoluutio, 409 ppi pikselitiheys
  • Dual-takakamera 16 megapikseliä (f/2.2) PDAF + 2 megapikseliä (f/2.4), AI, LED-salama, video: UHD 4K (3840 x 2160). etukamera 16 MP (f/2,0)
  • 64 Gt flash-muisti, 4 Gt RAM-muisti
  • Sisäänrakennettu A-GPS, GLONASS, BDS, NFC, USB 2.0, Type-C, kasvojen- ja sormenjälkitunnistin, kiihtyvyysanturi, gyro, kompassi, 3,5 mm -liitäntä, virtuaalinen 7.1 Histen 3D-tilaäänituki, 4D-tärinätehosteet peleissä
  • Akku: 3750 mAh, SuperCharge-pikalataus
  • 157,9 x 74,3 x 7,5 mm


Näin pelit pyörivät Honor Playllä


Pelasin testijakson aikana kaikennäköisiä eri pelejä, joista muustamasta ohessa vähän äänetöntä näytevideotakin. Esimerkiksi PUBG pyöri luurilla vaivattomasti ja kauniisti. Framerate ei putoillut missään vaiheessa. Vaikka nopeatempoisen battle royale -räiskintäpelin pelaaminen puhelimen ruudulta epäilytti etukäteen, niin kyllä se kuitenkin suttaantui yllättävän hyvin meikäläiseltäkin, joka normaalisti vannoo ison näytön, hiiren ja näppiksen varaan. Mutta kyllä se oli myös melkoista sihrustamista, sillä esimerkiksi esineiden kuvaukset näkyvät ruudulla niin pikkuriikkisinä, että suurennuslasille olisi käyttöä.





Oiva peli noin muutoin ja ymmärrän kyllä hyvin miksi PUBG on kasvanut ilmiöksi. Mobiiliversiollakin riittää hyvin pelaajia. Mobile Legends pyöri sekin oikein nätisti ja tarjoaa toimivaa, hyvän näköistä kilpailullista lords managementia. Pelaajia riittää, toiminta on selkeää ja ruudun napsuttelu sujuu kätevästi.

Muutkin pelit toimivat oikein nätisti, vaikka GPU Turbo -tukea ei vielä löydykään. Vertaillessa Honor Playlla pelattuna pelit olivat selvästi responsiivisempia ja kivempia pelata, puoliksi nopean pyörimisen ja puoliksi ison näytön ansiosta. Hyvin toimii.





(Videoilla ei ääniä, Android-järjestelmä ei salli laitteen sisäisten äänien tallennusta)








Lisää Testissä-videoita
Lisää gameplay-videoita

Checkpoint TV esittää: Honor Play

(C) 2018 Mediapalvelut
Yhteistyössä: https://www.v2.fi/
Saa kanavan tilatakin, se olisi kovin ystävällistä

Honor Play

Android-pohjainen pelipuhelin
Valmistaja: Huawei
https://www.hihonor.com/fi/products/smartphone/honorplay/



V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< V2.fi testasi Honor ... V2.fi retrofiilistel... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova