Tuorein sisältö

Videotestissä THEC64 Micro Computer - täyskokoinen uuskuusnelonen tuntuu ihan oikealta

Jukka O. Kauppinen

05.03.2020 klo 09.00 | Luettu: 5462 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Isompia asia on aidompi asia

THEC64 Mini oli vuosi sitten iloinen tulokas ja toi kuusnelosen retroilukenttään hurjasti uutta vauhtia ja väriä. Aika monella tapaa, sillä iloisten käyttäjien lisäksi myös vähättelijät innostuivat. Saatiin aikaan oikein kunnon konesodat! Nyt täysikokoisen, aidon Commodore 64 -kotimikron muotoinen ja kokoinen THEC64 Micro Computer on täällä ja viimein myös videolla.

THEC64 Micro, jota kuin fullsizeksi kutsutaan, on Minin tavoin emulaattorikonsoli. Ei varsinaisesti tietokone vaan helposti televisioon kiinnitettävä retrokonsoli, jossa on noin 64 peliä näppärästi käytettävässä valikkokarusellissa. Siitä vain valitset pelin, pelaat ja voit palata takaisin päävalikkoon. Pelit on kaikki lisensoitu oikeilta oikeuksien omistajilta ja monimutkaisemmat, myös näppäinkomentoja käyttävät pelit on kustomoitu laitteen 8-nappiselle joystickille niin, että näppiskomennot löytyvät myös joystickiltä. Mutta täysthec64:ssä on nyt myös oikea ja toimiva näppäimistö, joten laitetta voidaan käyttää tosi näppärästi kaikkeen C64-hommailuun.

Pöydällä ja sylissä käytettynä fullithe on jopa niin aidontuntuinen, että ainakin meikällä käsi haroo koko ajan koneen taakse Ultimate 1541:n reset-napin suuntaan. Sitten sitä muistaa, että ai niin, tämä on emukone. Laitteen paino ja näppäimistön tuntuma ovat ihastuttavan alkuperäiset.

Commodore 64 -tilan lisäksi isossa Microssa on myös VIC-20-tila. VIC oli se Commodoren edellinen supersuosittu 8-bittinen kotimikro, joka loi osaltaan pohjan kuusnelosen myöhemmälle menestykselle. VIC-pelit ovat tosin aika kauheita nykysilmin, mutta kyllä niistäkin pelattavaa ja koukkua löytää kun aikansa etsii.

Uusien emu-kuusnelosten ja VICin suurin juju harrastajalle on toki se, että laitteessa on tosi helppo käyttää omaa softaa USB-tikulta. Ja kun videolla ihmettelin valikoista löytyvää Classic-tilaa, niin se muuten tuo muassaan hieman erilaisen käyttökokemuksen ja tukee usealle levykkeelle levittäytyvien pelien levynvaihtoja. Kätevä tila siis!

Erittäin iso plussa myös siitä, että isossa THEssä on neljä USB-liitäntää Minin kahden sijaan. Nyt koneeseen voi plugaroida kaksi USB-joystickiä ja USB-muistitikun yhtaikaa. Ja jos haluaa etäpelata, niin vaikka sen USB-näppiksenkin.

Megapeukku myös uudesta joystickistä, jossa on Minin tikkua parempi rakenne ja mikrokytkimet. Tämä kestää pelaamista varmasti paljon pidempään. Toista THEC64-joystickiä etsivien kannattaakin yrittää löytää nimenomaan ison koneen uusi tikku ja välttää hepposempia Minin tikkuja, jotka ovat sinänsä ihan hyviä mutta varsi saattaa rapsahtaa poikki kesken pelaamisen. THEC64:ssä voi käyttää myös ihan tavallisia USB-retrotikkuja ja padeja.

Vaan katsokaa se video, ettei minun tarvitse kirjoittaa tähän enempää. Totean vain, että tykkään ja toimii.
Ps. Tilaa hyvä lehti, jos ei ole jo tilattu? http://retrorewind.fi/tilaa


Suora linkki: https://youtu.be/0wvyOM5cKZw

Saa kanavan tilatakin, se olisi kovin ystävällistä
Lisää Commodore 64 -videoita

THEC64 Micro Computer -hypekuvaukset:
Muistatko vielä vuoden 1982 ja legendaarisen Commodore 64 pelilaitteen? Nyt on aika verestää muistoja ja hankkia todellisen kokoinen kopio alkuperäisestä laitteesta.
Paketti sisältää:
The C64 Micro Computer pelikonsolin
Klassisen USB-kahvaohjaimen 1,5 metrin johdolla
HDMI-kaapelin (1,2 metriä)
USB-virtakaapelin (1,2 metriä adapterilla)
64 sisäänrakennettua peliä, joista 8 on uusia verrattuna The C64 Minin tarjontaan mukaan lukien myös muutaman VIC-20 klassikon. Lisäksi mukana on yksi ylimääräinen USB-portti toiselle peliohjaimelle (toinen ohjain on ostettava erikseen) sekä mahdollisuuden tallentaa pelitilanteet

Sisäänrakennetut pelit ovat Alleykat, Anarchy, Attack of the Mutant Camels, Avenger, Battle Valley, Bear Bovver, Boulder Dash, Bounder, California Games, Chips Challenge, Confuzion, Cosmic Causeway, Cyberdyne Warrior, Cybernoid II, Deflektor, Destroyer, Everyone’s a Wally, Firelord, Galencia, Gateway to Apshai, Gribbly’s Day Out, Gridrunner (VIC 20), Heartland, Herobotix, Highway Encounter, Hover Bovver, Impossible Mission, Impossible Mission II, IO, Iridis Alpha, Jumpman, Mega Apocalypse, Mission AD, Monty Mole, Monty on the Run, Nebulus, Netherworld, Nodes of Yesod, Paradroid, Pitstop II, Planet of Death, Psychedelia (VIC 20), Ranarama, Robin of the Wood, Silicon Warrior, Skate Crazy, Speedball 2, Spindizzy, Steel, Street Sports Baseball, Street Sports Basketball, Summer Games II, Super Cycle, Sword of Fargoal, Temple of Apshai Trilogy, The Arc of Yesod, Thing Bounces Back, Thing on a Spring, Trailblazer, Uridium, Who Dares Wins II, Winter Games, World Games ja Zynaps.Checkpoint TV esittää:
(C) 2020 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Fapahtaja

THEC64 Micro Computer
Valmistaja: Retro Games Ltd
https://retrogames.biz/thec64

Bonusleveleitä


THEC64:n päivittäminen on simppeli operaatio:


C64DTV on raudaltaan aidompi kuusnepa kuin THEC64:


Testissä THEC64 Mini:


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Pelataanpa: Dreamcas... Peliohjainkatsaus, o... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (1 viestiä)

C64rulez

06.03.2020 klo 12.59

Liekö jo korjattu bugi, kone toimii 1,5 kertaisella nopeudella...
lainaa

V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova