Tuorein sisältö

Dogs of War

Matti Lintula

01.04.1989 klo 00.01 | Luettu: 6569 kertaa | Teksti: Matti Lintula

Sotakoirat maailmaa suojelemassa
Alustat: Amiga ja Atari ST
Genre: toiminta
Pelaajia: 1-2
Kehittäjä: Elite Systems
Julkaisija: Elite Systems


Dogs of Warissa pelaaja ottaa punttisalilla lapsuutensa ja ampumaleirillä aikuisuutensa viettäneen kivenkovan palkkasoturin roolin omakseen. Rahaa vastaan pahoja jätkiä pinoon pistävän Rambo-kopion apua kaivataan ympäri maailmaa, joten on aika lapata kiväärit selkään ja lähteä taisteluun. Yksin ei pahaa maailmaa tarvi kohdata, sillä mukaansa saa toisen pelaajan tuekseen.

Karujen karpaasien päivän työlistalta löytyy sellaista askaretta kuin Kanadassa asustavan natsirikollisen niittaamista, varastetun Inka-patsaan palauttamista, panttivankien pelastamista ja terroristien hillintää. Kuhunkin ongelmaan voi tarttua monin keinoin. Erilaisia lähestymistapoja edustavat Colt-45, SA-80, MP5, UZI, Kalashnikov AKM, M16A2, HK21, M60 sekä hulppea M134 Minigun. Kauempaa ongelmia voi ratkoa kranaatinheittimellä, käsikranaateilla ja parilla erilaisella singolla. Erilaiset rauhaanpakottamisvälineet ostetaan kunkin tehtävän aluksi pelin asekaupasta. Rahan kanssa tekee tiukkaa, sillä pelaajan on ostettava luodikon lisäksi tämän panokset. Viidakossa turhaan päin puita räiskivä huomaa pian olevansa vararikossa tai ilman panoksia vihollisvyöryn keskellä.

Maailma jalkojen juuressa


Varsinaiset taistelukentät löytyvät eri puolilta maailmaa, mutta poliittisen korrektiuden nimissä vain yksi näistä sijoittuu Neuvostoliittoon ja yksi Vietnamiin. Euroopan lisäksi tehtäviä löytyy Australiasta, Yhdysvalloista ja Etelä-Afrikasta. Maisemat vaihtuvat jonkin verran tehtävästä riippuen lähinnä viidakosta aavikkoon. Sulavasti pienissä pätkissä vierivä näyttö liikkuu välillä pysty- ja välillä vaakasuuntaan. Taistelukentiltä hengissä selviytymistä halajavan on syytä hyödyntää maastoa huolellisesti. Suojaa pitää jatkuvasti etsiä talojen, muurien, puiden ja pensaiden takaa vihollisten rynniessä jatkuvasti päälle. Jalkaväen lisäksi pahoilla jätkillä on varastossaan erilaisia maahan kiinnitettyjä tykkejä, bunkkereita ja ajoneuvoja.

Graafisesti Dogs of War on laimeaa keskitasoa. Värejä on käytetty mukavasti, mutta maastot ovat silti kauttaaltaan vailla kiinnostavia yksityiskohtia. Spritejen törmäystarkistus ei ole mennyt aivan nappiin, sillä välillä pelaaja pyörähtää kuoliaaksi pitkänkin matkan päässä räjähtävästä kranaatista kun toisaalla tämä saa seistä vaikka räjähdyspisteen päällä kärsimättä kuolettavaa rangaistustaan. Äänimaisema koostuu parista sotilasteemaisesta musiikkikappaleesta, jotka siivittävät toimintaa mukavasti eteenpäin. Äänitehosteet sen sijaan ovat pelkkiä poksahduksia ja paukahduksia ilman minkäänlaista räjähdysten vaatimaa munaa.

Dogs of War ei valitettavasti eroa lukuisista kilpailijoistaan riittävästi edukseen vaikka mukavaa peruspelattavaa tarjoaakin. Toiminta on tauotonta, mutta alkaa pidemmän päälle puuduttamaan etenkin yksin pelatessa. Pelkällä räiskimisellä ei Dogs of Warissa pärjää, vaan mukana täytyy olla myös taktikoista taitoa. Tämä tuottaa varmasti ongelmia puhdasta Commando-kloonia odottaville, joiden elinikä Dogs of Warin kiperissä tehtävissä jäänee muutamiin sekunteihin.

81 pistettä


+ Asevalikoima
+ Vierityssuunnan vaihtelu

- Toistaa itseään


Lyhyesti: Dogs of War ei eroa sotapelien massasta riittävästi pelkän asekaupan ja sinänsä nautittavan toimintansa avulla. Parhaimmillaan pienissä annoksissa ystävän kanssa nautittuna.

V2.fi | Matti Lintula
< Laura Bow: Colonel's... Fast Lane... >

Keskustelut (6 viestiä)

Nahkis

01.04.2009 klo 00.26

Kerrankin arvostelette kunnon pelejä! :)

Psst...naputtele TIMBO pelin aikana ja paina F5, niin saat kuolemattomuuden. Älä kerro tätä muille!
lainaa
a_Sniper

Rekisteröitynyt 20.01.2008

01.04.2009 klo 00.57

Voi jessus! Mää muistan vieläki tän pelin.. ikimuistoisia aikoja :)
lainaa
crom

Rekisteröitynyt 11.10.2007

01.04.2009 klo 01.44

Haha. Aivan loistava peli... Ihmettelinkin miten sain ajan kulumaan aikaisemmin, mutta nyt alkaa palautua mieleen.
lainaa
AnXa

Rekisteröitynyt 09.06.2008

01.04.2009 klo 12.07

Kaverilta sain levykkeet aikoinani ja ai jessus sitä ajan määrää joka tähän upposi. :D
lainaa
Ukko

01.04.2009 klo 15.26

Muah! Aikanaan tää oli kova! :D
lainaa
Memento

01.04.2009 klo 19.38

Legendaarinen peli omistakin muistoista
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova