Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: NBA 2K21 (PS4 ja XSX)

Esa Toikkonen

30.11.2020 klo 16.00 | Luettu: 1062 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Viimeiset heitot ennen uuden sukupolven tuloa
Toim.huom. Pääosa artikkelista on kirjoitettu PS4-versiosta.

2K:n NBA-pelisarja hallinnut virtuaalisia koripallokenttiä suvereenisti vuositolkulla ja EA Sportsin kilpaileva NBA Live -sarja onkin jo toista pelikautta tauolla. Kun uusinta 2K:n tuotosta pelailee, niin alkaa jo toivoa, että todellista kilpailua koripallopelien valtikasta alkaisi syntyä. NBA 2K21 tuntuu lähes täydelliseltä koripallopeliltä, mutta samalla se tuntuu liian tutulta, vaikka edellinen arvioimani 2K-sarjan peli on ollut viisi vuotta vanhempi painos.


Uusi NBA tarjoaa siis paljon tuttua, mutta yksi merkittävä uudistus on löytänyt uuteen koripallonäytökseen - Pro Stick. EA:n NHL:ssä vastaava innovaatio tehtiin jo vuonna 2006 (NHL 07) ja siitä tuli alun pienen kompuroinnin jälkeen standardi omilla virtuaalikentillään. Samaa yritetään nyt tehdä koripallossa. Käytännössä tutumman heittonapin painelun oikein ajoittaen lisäksi heittoja voi tehdä oikealla ohjaussauvalla, jonka kanssa ajoituksen sijaan suuntaus on tärkeässä roolissa. Lisäksi samalla sauvalla hoituu kikat, donkit ja muu olennainen pallon käsittely. Täysin sinuiksi en uuden ohjaustavan päässyt, koska kun kolmoset eivät tuntuneet osuvan, kärsivällisyys petti ja vaihto perinteisempään nappiheittoon onnistui lennosta. Ajatus on kuitenkin hyvä ja potentiaalin peligenren uudistaja.

Monin muodoin köyhyyttä kypsyttäen


Pelimuotoja pelistä löytyy jotakuinkin kaikki mitä voisi olettaa; on pikapeliä, oman hahmon luontia siihen perustuvan tarinamuodon kera ja korttipakoista muodostuvaa joukkueen luontia. Oikeastaan kaikki löytyy, mitä 20-luvun urheilupeliltä voi odottaa. Mielenkiintoisimpana itse pidän vuodesta toiseen oman hahmon uratilaa tarinallisuutensa vuoksi, vaikka tälläkään kertaa tarinallisessa annissa ei ylletä lähellekään edes kotimaisen saippuaoopperan tasoa. Tarinassa pelaajan luoma hahmo elää isänsä menettäneenä naishuoliensa kanssa, ennen kuin lopulta nousee NBA:n kirkkaimmaksi tähdeksi, on pelaaja sitten kuinka huono tahansa. Tykkään että tarina on peliin jälleen tuotu, mutta tarinankerronta jättää sen verran kylmäksi, ettei hankintaa sen varaan kannata perustaa.


MyTEAM-pelimuoto on tuttua korttipakettien hankintaa ja sitä kautta unelmatiimin kasausta. Pelisarjalle tuttu, jo normiksi kutsuttava, mikromaksuilla pelaajien kukkaroille käyminen näkyy värikkäimmin MyTEAM-muodossa. Oikeaa rahaa käyttävälle pelimuoto on varmasti viihdyttävää, mutta kukkaron nyörit kiinni pitävälle kaikki tapahtuu niin hitaasti, että maku menee koko hommaan miltei jo kättelyssä.

My-alkuiset muodot tuottavat rahanahneuden luomaa ahdistusta, mutta muilla osa-aluilla pelaaminen on erittäin viihdyttävää. Pelaa sitten kaverien kanssa samalla sohvalla tai verkossa, niin onhan kyseessä parasta koripalloviihdettä mitä tarjolla on ja sen perusteella pelille voikin antaa vahvan suosituksen. Kontrollit toimivat erinomaisesti, kunhan niihin pääsee kunnolla sisään, jota varten on luotu ihan pätevä opetustila. Höntsympään pelaamiseen soveltuu kevyemmät yhteen koriin pelattavat muodot.


Parasta virtuaalista koripalloa metsästäessään ei paljoa tarvitse miettiä minkä pelin valitsee, mutta uudistuksien vähyydestä johtuen miettisin useamman kerran riittäisikö pelihimon rauhoittamiseen viimevuosien versiot, jotka löytyvät jo pelihyllystä tai peliputiikin alelaarista. Kuten alussa jo toinkin esiin, toivon syvästi, että tulevaisuudessa parhaan koripallopelin valinta olisi vaikeampaa, koska kilpailu loisi 2K:n sarjalle tarvetta oikeasti uudistua. Samalla pelin rahastuspolitiikkaa olisi syytä miettiä. Mikä sen turhauttavampaa, kuin maksaa pelistä 60 - 70 euroa ja osa pelimuodoista on kuin free-to-play-peliä pelaisi.

Toinen katsaus: Maistiainen uudesta sukupolvesta


Teksti: Manu Pärssinen

Toimituksen syyniin saapui myös tuoreeltaan Xbox Series X -versio uusimmasta NBA 2K21 -pelistä. Valitettavasti pelit päätyivät kahdelle eri kirjoittajalle, joten suoraa vertailua eri versioiden välillä ei pystytty suorittamaan, mutta viime sukupolven koripalloilu näyttää sinänsä jo komealta. Toki nousu 4K/60 FPS -kategoriaan aiheuttaa sen, että yksityiskohdat ovat entistä realistisempia, animaatiot sujuvampia, areenoilla enemmän väkeä ja koko presentaatio paikoitellen jopa yliampuvan räiskyvää, jos sitä vertaa vaikkapa NHL-sarjaan. Uskon, että SSD:llä on myös vaikutusta moneen asiaan, kaiken latautuessa rivakasti, todennäköisesti huomattavasti PS4:n kiintolevyä rivakammin.


Lisäteho vaikuttaa myös pelaamisen fysiikoihin ja kyllähän ne realistisia ovat. Niin realistisia, että toivoisin olevani parempi pelaaja ja ymmärtäväni koripallon hienouksia paremmin. Pallon varastaminen vastustajalta tuntui olevan melkoisen hankalaa, mutta tiedostan, ettei se aina helppoa ole aidossakaan lajissa. NBA 2K21 “Next Genin” uudistukset eivät kuitenkaan rajoitu pelimoottorin viilailuun. MyCAREER-tilaan on lisätty The City, joka laajentaa konseptia entisestään. Lisäksi uutena mukana on The W, eli MyPLAYER-tyylinen uratila WNBA-sarjassa. Näiden lisäysten myötä se tuntuu isommalta päivitykseltä kuin viime sukupolven versio.

Miinusta 2K saa siitä, ettei monien muiden pelien tapaan päivitys uuden sukupolven versioon ole ilmainen, ellei siihen varautunut ekstrakalliilla Mamba Editionilla (eikä se silloinkaan käytännössä ilmainen ole). Peli siis tarvitsee ostaa uudelleen, jos siitä on perusversio viime sukupolvelle hankkinut. Ellei ole, ja koripallo kiinnostaa, kyllä tätä voi suositella - se on parempi versio NBA2K21:sta, mikromaksukommentit huomioon ottaen. Minulta melkein kokonainen tähti lisää Esan arvion päälle.

Lyhyesti: Mikromaksuhelvetin ja uudistusten niukkuuden vuoksi pitäytyisin vanhassa versiossa, vaikka puhutaankin markkinoiden parhaasta koripallopelistäHyvää:
  • Uudistukset pelattavuudessa
  • Koripalloksi monimuotoinen
  • Väistyvän sukupolven peliksi graafisesti hienot pelitilanteet
Huonoa:
  • Mikromaksut rampauttavat pelinautintoa
  • Uudistuksia ei riittävästi

V2.fi | Esa Toikkonen
< V2.fi:n JOULUKISA 1|... V2.fi ennakoi: Atlas... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova