Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: King Arthur: Knight's Tale (PC)

Jere Tienhaara

10.02.2021 klo 12.14 | Luettu: 2218 kertaa | Teksti: Jere Tienhaara

Taktista roolipeliä pyöreän pöydän ritareiden hengessä
Kickstarterissakin rahoitusta kerännyt King Arthur: Knight’s Tale on NeocoreGamesin kehittämä taktinen roolipeli, joka sai early access -julkaisunsa Steamissa. Warhammer 40,000 - ja Van Helsing -peleistä tunnettu studio hyppää tällä kertaa teemassaan kuningas Arthurin maailmaan ja keskiajan ritarien seikkailuihin. Itse Arthurin saappaisiin ei kuitenkaan tässä pelissä astuta, vaan hänen pahimman arkkivihollisensa Sir Mordredin. Kuningas Arthur pitäisi saada hengiltä ja itseasiassa jo toisen kerran.


Peli alkaa, kun Sir Mordred ja Kuningas Arthur surmaavat toisensa taistelussa, mutta kuinka ollakaan, salaperäinen Järvineito herättää molemmat takaisin henkiin ja antaa pelin päähahmolle tehtäväkseen surmata Kuningas Arthurin uudelleen. Paikkana toimii saari nimeltä Avalon ja ennakkojulkaisussa on tällä hetkellä mukana ensimmäisen näytöksen alku, kaksi päätehtävää ja seitsemän sivutehtävää.

LOTR-viittauksilta ei tulla välttymään


Knight’s Tale alkaa hyvin, hyvin näyttävällä introvideolla, joka muistuttaa erittäin vahvasti erästä tunnettua fantasiaelokuvaa, jossa sormukset ovat kova sana. Tuntuu kuin useampikin kohtaus olisi lähes suoraan saanut inspiraationsa Peter Jacksonin vuosituhannen alun ohjauksista.


Introvideon graafinen laatu ja tyyli innostavat pelaajan odottamaan hyvin näyttävää peliä. Tämä into tukahdutetaan kuitenkin heti, kun varsinainen pelaaminen alkaa ja pelaajalle selviää että, pelimaailman graafinen taso on melkoisen kaukana tripla-A:n tasosta, erityisesti hahmomallien puolesta.

Budjettiin nähden huomattavasti parempaa tasoa sen sijaan on pelin ääniraita, joka soi laadukkaana ja hyvin teemaa vahvistavana. Myös ääninäyttely on oikein kelvollisella tasolla, erikoisuutena kuitenkin on se, että pelissä ohjattava päähahmo ei ole lainkaan ääninäytelty, mutta kaikki hänelle juttelevat hahmot ovat. Dialogi ja kirjoitus ovat melko yksioikoista, paljon puhutaan tappamisesta ja kuinka “siihen ei kyllästy koskaan”. Tarina kuitenkin nappaa ihan kivasti mukaansa alkuhetkiltä asti.


Tarinan kulkuun pääsee myös itse vaikuttamaan valintojen kautta, mutta hyvin binäärisiltä ne vaikuttavat ainakin alkuun. Varsinkin kun vaihtoehdoissa myös lukee suoraan, onko kyseessä pahiksen vai hyviksen valinta.

Mukavan simppeliä vuoropohjaista taistelua


Miltä King Arthur: Knight’s Talen pelaaminen sitten tuntuu? Oikein miellyttävältä, ainakin tälläiselle simppelimpien RPG:iden ystävälle. Vuoropohjainen taistelu ei ole turhan monimutkaista, mutta sopivan taktista ja taistelun ulkopuolella pelimaailmassa on hauska pyöriä. Hahmokehitys on melko suoraviivaista, eikä pelissä esimerkiksi ole mukana useassa vastaavassa nähtävää vastustajien jatkuvaa loottailua. Alussa saa myös valita pelaako peliä “Classic Modessa”, jolloin voi käyttää tallennusta vai roguelike-versiona.

Peli myös pyörii ihan kohtalaisesti, oma keskinkertainen ja nelisen vuotta vanha koneeni (GTX 1070 & i5-7600K) pyöritti peliä noin 80 kuvaa sekunnissa 1440p resoluutiolla. Latausajat ovat myös miellyttävän vikkeliä. Pieniä suorituskykyongelmia siellä täällä kuitenkin on, esimerkiksi yksi karttanäkymä tiputti kuvanpäivitystaajuuden aina alle 30:n. Pieniä bugeja tietenkin on myös mukana, kuten early accessissa olettaa voi. Välillä esimerkiksi taisteluissa käytetty pikakelaus jää päälle taistelun loputtua ja liikuteltava joukkio etenee arviolta 250 km/h vauhtia kävellen.


Pientä lisähiomista sekä -sisältöä ja tässähän on oikein mukavat taktisen RPG:n ainekset kasassa! Välttämättä en kuitenkaan vielä ihan kaikille suosittelisi early accessin ostamista, sillä 35 euron hintaan sisältöä on melko vähän tarjolla. Peli on tällä hetkellä saatavana vain Steamista PC:lle, mutta suunnitelmia on julkaista peli myös uusille konsoleille.

V2.fi | Jere Tienhaara
< V2.fi haastatteli: N... Pelataanpa: 300. Pel... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova