Tuorein sisältö

It Takes Two

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Tasohyppelypelit
Pelaajia: 2 (co-op)
Ikärajoitus: 12
Kehittäjä: Hazelight Studios
Julkaisija: Electronic Arts
Julkaisupäivä: 26.03.2021
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

05.04.2021 klo 12.24 | Luettu: 4235 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA, YHDESSÄ OLEMME PARI
V2.fin toimitus pääsi ennakoimaan maaliskuun alussa Hazelight Studiosin kehittämää co-op-peliä It Takes Two:ta. Ennakkoversio jätti hyvän mielen ja odotukset lopullista versiota kohtaan olivat korkealla. Jäin kuitenkin pohtimaan, onnistuisivatko tarina ja pelimekaniikat koukuttamaan loppumetreille asti.

Tämän tasoloikinnan parissa ei tylsistyKerrataan lyhyesti It Takes Two -tarinan lähtökohta: Pariskunta Cody ja May ovat ajautuneet avioeron partaalle, mutta heidän lapsensa on asiasta eri mieltä ja yrittää korjata vanhempiensa suhteen. Jotenkin lapsi onnistuu taikomaan pariskunnan sielut kahteen pieneen nukkeen, mistä alkaa suuri parisuhdeseikkailu. Parisuhdeterapiaa ohjailee rakkauskirja Dr. Hakim, joka antaa Codylle ja Maylle pitkin matkaa tehtäviä sekä vinkkejä suhteen parantamiseen.


Hazelight Studiosin Josef Fares lupasi maaliskuun alussa järjestetyssä mediatilaisuudessa, että It Takes Two sisältää runsaasti erilaisia pelimekaniikoita, eikä kyllästymään pääse. Valehtelisin jos väittäisin toisin. Ennakkoversion mekaniikkojen vaihtelu oli vasta alkusoittoa ja reilun 10 tunnin aikana pääsee haastamaan itseään usealla eri tavalla. Vastaan tulee muun muassa painovoiman kanssa kikkailua, lentotehtäviä ja ajanhallintaa. Tuntuukin, että It Takes Two yhdistää lähes kaikki suositut peligenret yhteen ja tunkee ne samaan peliin. Välillä olo on kuin Diablossa,toisena hetkenä taas seikkaillaan steampunk-henkisessä maailmassa. Totta kai osa ominaisuuksista ja elementeistä pysyy samana loppuun saakka, mutta silti It Takes Two yllättää yhä uudelleen ja uudelleen aina seuraavan tason alussa. Jokaisen bossivastuksen jälkeen tuntuu siltä kuin aloittaisi aina uuden pelin.


Vaikka tehtävät ja mekaniikat ovat priimaa, pientä kritisoitavaakin löytyy. Codylla ja Maylla on molemmilla omat kykynsä, joten myös tehtävät määräytyvät sen mukaisesti. Joissakin kentissä kuitenkin tuntuu siltä, että toinen hahmoista jää hieman paitsioon ja pääsee tekemään enemmän. Mikäli pienen pieni epätasaisuus häiritsee, voi “ongelman” kuitenkin ratkaista pelaamalla tasoloikinnan uudelleen tai vaihtamalla alkuvalikosta roolit päikseen.

Sopii pariskunnille, mutta myös ystävyksilleVaikka tarina kertoo parisuhteesta, ei romanttinen lässytys puske silti liikaa päälle. Tasohyppelyä voi huoletta pelailla ystävän kanssa, vaikka pidän siitä ajatuksesta, että markkinoille tuodaan aikuisille pareille suunnattuja kaksinpelejä. Animaatiot uppoavat myös aikuisiin kuin kuuma veitsi voihin, erityisesti jos tarinassa on ripaus todellisen elämän mahdollisia tapahtumia. Tietynlaista Disney-henkisyyttä on aistittavissa, minkä lisäksi It Takes Twosta löytyy runsaasti viittauksia populaarikulttuuriin. Tämänkaltainen nerokkuus saa aina minut innostumaan entistä enemmän.


PC:llä seikkailu pyörii teknisesti moitteetta ja pelialueet ovat järisyttävän hyvän näköisiä. Isot räjähdykset tuntuvat silmämunissa ja korvakäytävissä asti, kun taas tummanpuhuvat tasot leikittelevät iloisesti neonvärivaloilla. Pelimekaniikkojen tavoin myös tasojen ulkoasut vaihtelevat jokaisen bossin jälkeen. Vaikka seikkailu tapahtuu perheen talon sisällä ja pihapiirissä, sukelletaan seikkailun aikana muun muassa maan alle ja käkikellon sisälle. On kerta kaikkiaan hämmästyttävää, miten paljon kaikkeen on panostettu - mukana on paljon pieniä yksityiskohtia, joita jää helposti ihastelemaan pidemmäksikin ajaksi.


Kaiken kollaavalle pelaajalle kokonaisuus tarjoaa reippaasti jopa 15 tuntia seikkailua. Vaikka niin sanottuja piilotettuja esineitä ei juurikaan ole, on kentistä mahdollista löytää monenlaista mielenkiintoista. Suosittelenkin jättämään läpijuoksun sikseen ja koluamaan tarkasti jokaisen nurkan.


It Takes Two ponkaisee ehdottomasti tämän vuoden parhaimpien pelien listalle. Se on odotettu ja toivottu tuulahdus kaksinpelien rintamalla.

PS. Kaksinpeliin tarvitsee ostaa vain yksi peli, kaveri pääsee ilmaiseksi mukaan Friend’s Pass -ominaisuudella.

PC-tiedot: Nvidia GTX 1080 Ti, 11 GB, Intel Core i7-7700K CPU, 16 GB DDR4 3200MHz RAM

V2.fi | Miia Lyyra

It Takes Two (Tietokonepelit)

Loistava kaksin pelattava co-op, joka tarjoaa maistuvaa tasohyppelyä ja pulmanratkontaa koko kestonsa ajaksi.
  • Monipuoliset pelimekaniikat
  • Tasot on oikeasti suoritettava kahdestaan
  • Koukuttava loppuun saakka
  • Huumori
  • Välillä toinen hahmoista jää paitsioon
< Lost Words: Beyond t... Outriders... >

Keskustelut (4 viestiä)

Meitzi

Rekisteröitynyt 28.10.2007

05.04.2021 klo 23.19

Hieman jäi epäselväksi voiko pelata ihan "samassa huonessa" eli jaetulla ruudulla, jos sattuu niin hyvä tilanne olemaan jonkun ystävän kanssa?
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

05.04.2021 klo 23.28

Meitzi kirjoitti:
Hieman jäi epäselväksi voiko pelata ihan "samassa huonessa" eli jaetulla ruudulla, jos sattuu niin hyvä tilanne olemaan jonkun ystävän kanssa?


Kyllä onnistuu samalta sohvaltakin.
lainaa
destev

06.04.2021 klo 11.33 1 tykkää tästä

Tuo Post Scriptum implikoi että olemassa on yksinpelikin heille joilla ei ole kavereita, kuten minulle, mutta arvostelu itse ei mainitse siitä sanaakaan. Jos tulkintani on oikea, voisiko olla mahdollista saada lyhykäinen kommentti siitäkin?
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

06.04.2021 klo 17.07 1 tykkää tästä

destev kirjoitti:
Jos tulkintani on oikea, voisiko olla mahdollista saada lyhykäinen kommentti siitäkin?


Tulkintasi on virheellinen. Peli on vain ja ainoastaan kaksinpeli. Hyvä niin, sillä yksinpelejä on jo maailma pullollaan.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova