Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Warhammer 40,000: Battlesector (PC)

Jukka O. Kauppinen

11.04.2021 klo 15.00 | Luettu: 2302 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Lisko maistaa fragstormia
Warhammer-universumi on värikäs, räväkkä ja pyssyjentäyteinen. Sen ympärille on myös tehty viimeisen vuosikymmenen mittaan enemmän pelejä kuin koskaan aikaisemmin. Monikaan niistä ei herättänyt suuren yleisön huomiota eikä sinänsä myöskään Battlesector. Warhammer 40K:n ystäville siinä on kuitenkin sopivasti äijäilyä, isoja pyssyjä ja taktiikkaa.Ennakkoversiossa ei ollut vielä kampanjatilaa, joten suuresta kokonaisuudesta ei pysty vielä sanomaan mitään. Yksittäiset tehtävät kuitenkin antoivat tuntumaa varsinaiseen taistelujärjestelmään ja se tuntuikin oikein toimivalta. Tosin olen aivan hitusen eri mieltä pelin kuvauksen kanssa: ei tämä nyt ihan niin nopeatempoista taktista sodintaa ole, kuin mitä kehutaan.


Suora linkki: https://youtu.be/j8nu6jV8CIY

Warhammerointi on kuitenkin täyttä asiaa. Crimson Dawnin aikakauteen sijoittuvissa taistoissa Blood Angelsin raskaasti panssaroidut soturit ottavat yhteen tyranidien petolaumojen kanssa pölyisissä merkeissä, Baal Secundusin planeetta kun ei ole mikään vehreyden paratiisi. Laserit, sarjatuliaseet ja kranaatinheittimet tuovat kuitenkin piristystä minkä tahansa erämaaplaneetan arkipäivään.


Suora linkki: https://youtu.be/p_rysmsTs-0

Battlesectorin sodinta on perinteistä pienen mittakaavan vuoropohjaista strategiaa. Kulkuneuvoista, pienistä sotilasryhmistä ja yksittäisistä komentjista koostuvan armeijan yksiköillä on liikkumispisteitä, joilla ne voivat liikkua, toimia ja taistella vapaasti pelaajan kaipaamassa järjestyksessä. Nopeasorminen pelaaja voi loikkia yksiköstä toiseen ja antaa niille liikkumiskäskyjä, jolloin useampi yksikkö liikkuu yhtaikaa pelaamista nopeuttaen. Eri yksikkötyypeillä on omat erikoistumisensa, aseensa ja erilaisten aseiden kantamat, minkä lisäksi komentajat voivat parantaa lämää ottaneita yksiköitä, kohottaa näiden taistelumoraalia ja suorittaa muita erikoistoimintoja. Lisäksi osapuolilla on omia spesiaalitoimiaan, joilla esimerkiksi hyvin tykittävät yksiköt keräävät momentumia ja jyräävät taisteluhuumassaan vieläkin tehokkaammin.

Sotiminen on pääosin selkeää ja sujuvaa, vaikka välillä kaltaiseni turvelo ei ollut oikein erottaa missä ruudussa viholliset oikein ovat. Vähän lisää huolellisuutta, niin ei mokaile näin paljoa. Noin 30-50 minuutin mittaiset makustelutehtävät olivat tosin aika suoraviivaisia, ja hieman epäilen niiden uudelleenpelattavuusarvoa. Täydessä pelissä tosin pelaaja voi kustomoida sankareitaan ja armeijoitaan, samoin kuin valita tehtäviin haluamansa yksiköt. Ne muuten kulkevat pelaajan mukana taistelusta toiseen, kokemusta ja tulivoimaraivoa keräten. Ehkä muutoin identtiset tehtävät saavat näin uutta elämää, kun pelaaja kokeilee täysin erilaisia lähestymystapoja ja ta-tiikoita.Battlesector on ennakkovilkaisulla kelpo pikku strategiapeli, joka vetoaa tehokkaimmin Warhammer-fanaatikkoihin. Siitä heruu kuitenkin hyvää perustaktikointia myös niille strategisteille, jotka kaipaavat arkeensa muutakin kuin Wehrmachtin joukkoja ja MG42:n laulua.

Peli julkaistaan Steamin kautta PC:lle kevään tai alkukesän aikana.

Alustat: PC
Julkaisu: kevät/kesä 2021
Tekijä: Black Lab Games
Julkaisija: Slitherine
Lisätietoja: Warhammer 40,000: Battlesector / Battlesector Steamissä

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< V2.fi:n suuri keväts... V2.fi varastolla: Ma... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova