Tuorein sisältö

V2.fi testasi: NZXT Lift -hiiri

Miia Lyyra

28.04.2022 klo 14.01 | Luettu: 2241 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

TRENDIKÄS MINIMALISTINEN HIIRI MINIMANLISTISELLE PELIPÖYDÄLLE
AIO-jäähyistä ja koteloistaan tunnettu NZXT toi markkinoille ensimmäisen pelihiirensä NZXT Liftin. Samaan aikaan kauppoihin saapui myös mekaaninen Function-näppäimistösarja. Mitä ilmeisemmin yhtiö haluaa laajentaa pelitarvikevalikoimaansa, sillä viime vuosien aikana NZXT:n valikoima on kasvanut myös esimerkiksi Capsule-mikrofonilla, joka on myös arvosteltu V2.fi:ssä.


Lift-hiiri on ulkoasultaan melko vaatimaton, mikä hieman yllättää, sillä olen pitänyt yhtiön luomuksia usein innovatiivisina ja erilaisina, jolloin ne ovat erottuneet kilpailijoistaan. Hiiren kohdalla näin ei kuitenkaan ole. Toisaalta laitetta voisi kuvailla trendikkäästi minimalistiseksi, joka sopii teemaan sopivalle pelipöydälle. Liftiä on saatavilla kahdessa eri päävärissä: mustana ja valkoisena. Lisäksi valittavissa on sävyväri: valkoinen/musta, sininen, syaani, violetti, punainen ja keltainen. Liftin pohjasta löytyy kaksi ohutta RGB-valokaistaletta, joiden funktio jää kuitenkin epäselväksi. Valaistus näkyy käytännössä vain hämärässä ja tuolloinkin hiirimaton kautta tullessaan se jää vaisuksi. RGB-intoilijalle kyseessä tuskin on unelmien täyttymys. Valoja vihaava taas puolestaan voi napata valaistuksen kokonaan pois päältä NZXT CAM -sovelluksen kautta. Mielestäni RGB:n olisi voinut jättää kokonaan pois, varsinkin jos sillä olisi saatu hiiren hintaa tippumaan alaspäin. Hintaa Liftillä on 59,99 euroa, mikä vie laitteen äärimmäisen kilpailtuun hintakategoriaan.

Painoa hiireltä löytyy vaivaiset 67 grammaa, mikä tekee siitä kevyen käyttää. Maailman kevyimmän hiiren titteliä Lift ei saa, mutta toisaalta kyseessä on mukavan kevyt vaihtoehto niille pelaajille, jotka eivät välitä “hunajakennohiiristä”. Sisuksista puolestaan löytyy PixArtin 3389:n optinen sensori, jossa DPI:tä riittää aina 16 000 saakka. Hiiren painikkeina ovat Omronin näpäyttimet, joiden luvataan kestävän yli 20 miljoonaa napautusta. Napauttelu sujuu hyvin, vaikka klikkailu onkin melko äänekästä. Ääni tuo mieleen halvahkot yrityskäytössä olevat hiiret, joiden ääni kantautuu pitkin avokonttoria.


Laitteen sivulla on kaksi painiketta, jotka osuvat mukavasti sormien kohdalle. Valitettavasti painikkeiden tuntuma on hirveä, mikä on minulle iso miinus, sillä käytän hiiren sivupainikkeita aktiivisesti eri peleissä sekä Discord-pikakomentoihin. Käyttämässäni hiiressä nappuloiden on oltava toimintakuntoiset, muuten vekotin on minulle turha. Bonusta laite saa DPI/profiili-namiskasta, josta voi halutessaan säätää asetuksia ilman NZXT CAM -sovellukseen menemistä. Olen käyttänyt NZXT CAM -sovellusta jo useiden vuosien ajan eikä mielipiteeni ole juurikaan muuttunut sovelluksesta. Se on edelleen yksi parhaimmista softista, joita olen koskaan käyttänyt. Liftin asetuksien muuttaminen softan kautta on hyvin yksinkertaista, halusi sitten muuttaa DPI-asetuksia tai hiiren valaistusta.

Piuhana hiiren perässä roikkuu 2-metrinen paracord-kaapeli, jonka toisessa päässä on USB 2.0 -liitäntä. Kiinteä kaapeli soljuu hiirimaton pinnassa mukavasti nopeidenkin liikkeiden tahdissa. Vaikka olen nykyisin langattomien hiirien ystävä, ei Liftin piuhallisuus tuottanut testijakson aikana ongelmia. Muutoinkin pelaustuntuma on perinteisen kiva, oli pelinä sitten nopeatempoinen Apex Legends tai hieman hitaampaa tempoa edustava Lost Ark. Hiiri tuntuu mukavalta pidempienkin sessioiden jälkeen, eikä kädessä tunnu poikkeuksellisia väsymyksen merkkejä. Kyseessä on siis kelpo pelihiiri, vaikka se ei tarjoa pelaajalle mitään ihmeellistä. Lift sopii hyvin myös kaltaiselleni nakkisormelle, jonka on usein hankala löytää sopivan kokoista hiirtä. Tästä vekotin saa ison kiitoksen, sillä hyvin harvoin hiiri sopii käteeni näin hyvin.


Olin aluksi innostunut NZXT Liftistä, mutta kokeilun jälkeen olen hieman pettynyt. Hiiri on hyvin tavallinen, eikä siinä ole NZXT:n teemaan sopivaa “omaa innovaatiota”. Odotin jotain wow-efektiä laitetta testatessa, mutta sitä ei tullut. Jos laite olisi marketin hyllyssä, se jäisi luultavasti monen muun samankaltaisen laitteen jalkoihin. 60 euron hintaluokassa on paljon valikoimaa, joten kuluttajien käsiin pääseminen vaatii kovia markkinointitoimenpiteitä. Varsinkin, kun laitetta myydään käytännössä Suomeen ainoastaan NZXT:n oman verkkokaupan kautta. Toisaalta yrityksen omalta verkkosivustolta tilattuna on mahdollista valita hiireen juuri sellaiset värit kuin haluaa, jolloin laitteen saa sopimaan entistä paremmin oman työpisteen värimaailmaan. Lopputulos kuitenkin on, että jos laitteen hinta olisi saatu painettua noin 10 euroa alaspäin, olisi Lift noussut kilpailijoitaan paremmin esille. Jään kuitenkin odottamaan, jos NZXT julkaisee 2.0-hiiren, joka edustaisi enemmän yrityksen imagoa.



NZXT Lift

Hintaluokka: 59,99 euroa
Lisätietoja: NZXT

V2.fi | Miia Lyyra
< Pelataanpa: Kolikkop... V2.fi pelasi: B.I.O.... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova